El Irakiye, Maliki'nin görevden alınmasını istedi

Irak'ta Başbakandan güvenoyunu çekme konusu yeniden gündemde.

El Irakiye, Malikinin görevden alınmasını istedi
14 Ağustos 2013 Çarşamba 17:43 tarihinde eklendi.
 
El Irakiye Listesi, güvenlik durumunun tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek Başbakan Nuri Maliki'den güvenoyunun çekilmesi için siyasi kitlelere çağrıda bulundu. El Irakiye Listesi sözcüsü Haydar El Mulla, Başbakan Nuri Maliki'nin münferit davrandığını belirterek defalarca uyardıklarını belirtti.

Güvenliğin kötü bir durumda olduğunu söyleyen El Mulla, Başbakan Nuri Maliki'nin İçişleri ile Savunma Bakanlıkları ve istihbarat birimini elinde bulundurduğunu kaydetti. Başbakandan güvenoyunun çekilmesini isteyen Haydar El Mulla, siyasi kitlelerin Iraklıların canına mal olan şiddetin gerçek yüzünü görmeleri gerektiğini ifade etti.
 
Akan kan ve cezaevlerinden tutukluların firar etmesinden başkanı sorumlu tutan El Irakiye listesi sözcüsü El Mulla, firar olayına silahlı kuvvetler genel komutanlığında bazı subayların adlarının karıştığını bildirdi.

Kazanç ve çıkarların Maliki'yi görevde kalmasına teşvik ettiğini söyleyen El Mulla, güvenlik konusunda izlenilen politikada başarısızlığın söz konusu olduğunu ve itiraf edilmesi gerektiğini kaydetti.

DHA