Elazığ'da dilenci operasyonu

Elazığ'da, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cuma namazı öncesi dilencilere yönelik operasyon yaptı. Dilencilerin üzerinden toplam 1128 lira para çıktı.

Elazığda dilenci operasyonu
08 Mart 2013 Cuma 19:40 tarihinde eklendi.

 

Elazığ'da, şehir merkezinde yer alan cami ve çevrelerinde, cuma namazı öncesi Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 55'i kadın 56 dilenci toplanarak Zabıta Müdürlüğüne götürüldü. Çoğunun yanında çocukların bulunduğu dilencilerin üzerinden toplam 1128 lira para çıktı. Paralara el konulurken, dilenciler hakkında Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapıldı.
 
Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Hayati Aydın, en büyük yaptırımın vatandaşların onlara itimat etmemesi olduğunu vurgulayarak, "Yakaladığımız şahıslar genellikle çevre illerden şehrimize geliyor ve burada dileniyorlar. Yaptığımız araştırmada bunların Malatya, Kahramanmaraş, Bingöl ve Tunceli illerinin yanı sıra Suriye'deki iç savaştan kaçan vatandaşlardan olduğunu tespit ettik" dedi.
 
Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde oluşan böyle bir tablo karşısında şaşkına döndüğünü belirterek, "Umarım vatandaşlarımız insanların duygularını istismar eden bu kişilere inanmazlar ve yardımcı olmazlar" diye konuştu.

DHA