Elbistan 24 saat aralıksız izlenecek

Elbistan’da kurulacak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin (MOBESE) teknik ayrıntıları belli oldu

Elbistan 24 saat aralıksız izlenecek
19 Haziran 2013 Çarşamba 11:03 tarihinde eklendi.

Elbistan’da kurulacak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin (MOBESE) teknik ayrıntıları belli oldu. Elbistan’a Plaka Tanıma Sistemi dahil olmak üzere sabit ve hareketli görüntü kaydedebilecek 13 kamera yerleştirilecek.

Kahramanmaraş ve ilçelerini kapsayan mobese için Kahramanmaraş Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından yeniden ihaleye çıkılıyor. Teknik sebeplerden dolayı iptal edilen ihale 9 Temmuz'da yeniden düzenlenecek. İhale şartnamesine göre kurulacak mobesenin teknik donanımı son teknolojiden oluşacak. Gece görüş özelliğine sahip termal kameralarla desteklenen mobese, saatte 180 kilometre hızla giden bir aracın plakasını, modelini, markasını, rengini belirleyebilecek ve fotoğrafını çekebilecek.

İlçede büyük eksikliği hissedilen mobese sisteminin Kahramanmaraş geneli olduğu gibi Elbistan’da da hayata geçirilmesi noktasında yeniden ihale aşamasına geçildi. Kahramanmaraş ve ilçelerini kapsayan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi için Kahramanmaraş Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından ihale düzenlenecek. İhale ise 9 Temmuz'da yapılacak.

Elbistan’ın şehir merkezi ve giriş-çıkış noktaları olmak üzere hakim bölgelere 6’sı hareketli, 4’ü sabit ve 3’ü de Plaka Tanıma Sistemi’ne sahip toplam 13 kamera kurulacak. İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Malatya Caddesi’ne 2’şer sabit ve 1’er de hareketli kamera yerleştirilecek. Plaka Tanıma Sistemleri ise Devlet Hastanesi önü, Ekinözü kavşağı ve Nurhak kavşağında hizmet verecek.


CİHAN