Emniyet kemeri kontrolü için ilginç uygulama

Karaman'da Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü, sürücülere çikolata ve lokum ikram ederek emniyet kemeri takıp, takmadığını kontrol etti.

Emniyet kemeri kontrolü için ilginç uygulama
03 Mayıs 2013 Cuma 20:07 tarihinde eklendi.

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'nün 'Emniyet Kemeri ile Çocuklarımız ve Geleceğimiz Emniyette' projesinin 4'üncü bu yılda uygulandı.

Proje kapsamında, Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve Trafik Şube Müdürü Asilkan Öztürk'ün de katılımıyla kentin işlek caddelerinden biri olan İsmet Paşa Caddesi üzerinde emniyet kemeri kontrolü yapıldı. İçinde çocuk olan otomobil sürücüleri durdurularak emniyet kemerinin takılması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Daha sonra polis ekipleri, kemeri takan çocuklara ve sürücülere çikolata ve gofret ve lokum ikram etti. Emniyet kemeri takmayanlara da uyarıda bulunuldu.Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, "Trafik kurallarına uyulduğu zaman bizlerde mutlu oluyoruz.

Ceza yazmayı kim ister. Önce can güvenliğimiz. Bu yüzden sürücülerimize hatırlatmalarda bulunarak uygulamayı yapıyor ve bu teşvikin toplumumuzda sürücülerimiz üzerinde daha yaygın hale gelmesini planlıyoruz" diye konuştu.


DHA