Emniyet Müdürlüğü'nden gazete haberine cevap

Bir gazetede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında asılı olan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısının kaldırıldığı haberine emniyetten cevap geldi.

Emniyet Müdürlüğünden gazete haberine cevap
29 Nisan 2013 Pazartesi 19:26 tarihinde eklendi.

 

Yazının binada yapılan tadilat sebebiyle kaldırıldığının belirtildiği açıklamada, haberin mesnetsiz ve kasıtlı olduğu vurgulandı. 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Vatan Caddesi’ndeki hizmet binasında asılı ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısının kaldırıldığı yönündeki habere cevap verdi. Konuyla ilgili yapılan açıklama, haberin kasıtlı olduğu belirtildi. Emniyet yetkililerince yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul’daki kamu binalarının depreme karşı güçlendirme çalışmaları kapsamında ihale edilmiş olan İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Hizmet binamızdaki tadilat Ekim 2011 tarihinden itibaren yaklaşık 1.5 yıldır devam etmektedir.
 
Bina yüzündeki mozaik beton kaplamalar depreme karşı binayı statik yönden etkilediğinden binaları güçlendirmek ve ısı yalıtımı yapmak üzere alüminyum kompozitle değiştirilmektedir. Tadilat henüz sonlanmamıştır.
 
Tadilat çalışmaları esnasında, bina dış cephesindeki yazı, tabela ve klimalar işin tekniği gereği yerinden sökülmüştür. Tadilat süreci bittiğinde binalarımızın cephelerindeki yazı ve tabelalar dijital panellerle değiştirilerek, yenilenerek yerlerine konacaktır.
 
Aynı haberde ‘T.C İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ yazısı ile ilgili olarak ‘T.C’ ibaresi bir ağaç dalının arkasına bırakılmak suretiyle çekilmiş bir fotoğrafla bu ibare kaldırılmış gibi gösterilmiştir.
 
Müracaat kısmının dış yüzünde bulunan söz konusu tabela üzerinde asıldığından bu tarafa hiçbir değişiklik yapılmamıştır.”

CİHAN