"En büyük iradeyi Türkiye koyacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının durması için en büyük iradeyi Türkiye’nin koyacağını söyledi.

En büyük iradeyi Türkiye koyacak
02 Ağustos 2013 Cuma 22:22 tarihinde eklendi.

Bakan Ömer Çelik, AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı tarafından Gülpınar Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katılmak üzere akşam saatlerinde uçakla Adana’ya geldi.

Havalimanından direkt iftar programına geçen Bakan Çelik, burada tek tek masaları gezerek vatandaşlarla konuştu. Daha sonra kürsüye gelen Çelik, halkın Ramazanını tebrik etti. Programa gecikmeli olarak katılan Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, dünyadaki herkesin gözü önünde bir cazibe merkezi olduğunu vurguladı.

Çelik, Türkiye'nin, dünyanın yeni yükselen gücü olarak ortaya çıktığını dile getirdi. Geçmişte Türkiye’de çeşitli kimlikler, insanların ana dillerini konuşmalarının yasak olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, “İnsanların kimlikleri üzerinde inkar, ret ve asimilasyon politikaları uygulanıyordu.

İnsanların, Allah’ın onlara verdiği en doğal hakları ellerinden alınmıştı. Ama 10 yıl boyunca sizlerin verdiği destek sayesinde oluşan bu siyasi istikrar sonucunda Türkiye’de adım adım her türlü inkar politikasına, her türlü ret politikasına, her türlü asimilasyon programına son verildi. Artık Türkiye, 3 ay sonrasını göremeyen bir Türkiye değil, bugünden 2023’e bakan, 2023’e kollarını uzatan bir Türkiye var.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Irak, Suriye ve Mısır’daki olayları da hatırlatan Bakan Çelik, “Bu Ramazan ayında İslam dünyası büyük acılar çekti. Irak’ta, Suriye’de ve Mısır’da büyük bedeller ödendi. Ramazan ayı, coğrafyamız açısından ibret alınması gereken derslerle dolu.

Acı ve gözyaşı bu coğrafyayı, bu Ramazan ayında daha çok kuşattı. Ama herkesin gözü Türkiye’nin üzerinde. Türkiye bir istikrar adası olarak bir ekonomik büyüme merkezi olarak, bir cazibe merkezi olarak yoluna devam ettiği müddetçe bundan sonrasında da bölgemizdeki kanın ve gözyaşının bir daha durması için en büyük iradeyi yine Türkiye ortaya koyacak. Bölgeye ve bölgemize istikrar gelmesi için bölgemize yeniden huzur gelmesi için yine sizlerin verdiği destek sayesinde Türkiye tarafından inşa edilecek.” diye konuştu.

OYUNCAK DAĞITIMINDA İZDİHAM YAŞANDI

Bu arada, Bakan Çelik, konuşmasının ardından çocuklara oyuncak dağıttı. Bu esnada büyük bir karmaşa yaşanırken, yer yer oluşan izdihamda çocuklar gözyaşlarını tutamadı. Bunun üzerine Bakan Çelik, oyuncak dağıtımını keserek programdan ayrıldı.


CİHAN