"Enerji Bakanınız Irak'a giremiyor"

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, ekonomide bölgesel risklere dikkati çekerek, ''Uyguladığınız politikalar sonucu Enerji Bakanınız Irak'a giremiyor. Suriye politikasının açtığı ekonomik bela ticarette kayıp değil midir?'' dedi.

14 Aralık 2012 Cuma 22:04 tarihinde eklendi.

 

TBMM Genel Kurulu'nda Ekonomi Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sürüyor.
 
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Türkiye'nin gösterildiği gibi büyümediğini öne sürdü.
 
Türkiye'de iş gücüne katılımın yüzde 50 oranında olduğunu savunan Kürkçü, ''AB ülkelerinde iş gücüne katılım yüzde 68 dolayındadır. Türkiye'de gerçek işsizlik yüzde 15-16'lara kadar varmaktadır'' dedi. Kürkçü, ''Hükümetin ekonomik kriz karşısında bulduğu çare; sermayeyi korumak ve bu korumayı işçi sınıfı ile yoksulların sırtından yapmak'' diye konuştu.
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, AK Parti'nin Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözmek yerine güvenlik politikalarına sarıldığını savundu.
 
Güneydoğu Anadolu'da bazı barajların ''güvenlik amacıyla'' yapıldığını öne süren Aydoğan, ''Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Hiçbir engel Kürtlerin özgürlük mücadelesini önüne geçemeyecektir. Kürtler er yada geç haklarına kavuşacaklardır. Güvenlik amacıyla yapılan barajlar barışa, kardeşliğe hiçbir katkı sunmayacaktır. Barıştan daha güvenli bir yol yoktur'' dedi. Aydoğan, HES'lerin ''büyük rant kapısı olduğunu'' savundu. 
     
''Büyüme baskı altına girdi''
     
MHP grubu adına söz alan Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye'nin büyümesinin baskı altına girdiğini ve yumuşak inişin sağlanamadığını ileri sürdü.
 
Bölgesel gelişmelerin ekonomi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten Ayhan, ''Uyguladığınız politikalar sonucu Enerji Bakanınız Irak'a giremiyor. Suriye politikasının açtığı ekonomik bela ticarette kayıp değil midir- Diyelim ki altın ihracatı kabul edilebilir ancak ekonomi aktörlerinin gözünde sürdürülebilir olmadığı ortadadır'' diye konuştu.
 
MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, hane halkı borçlarının çok fazla arttığını ve bu borçların yatırım için değil, vatandaşın hayatını devam ettirebilmesi için yapıldığını söyledi.
 
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, köklü bir geçmişi olan Ormancılıkla ilgili kurumların doğru yönetilemediğini savundu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu birlikte çalıştığı kadro nedeniyle eleştiren Yılmaz, ''Orman Bakanlığında yapılan zimmete para geçirmede imzası bulunan yönetimle, kadroyla aynen çalışmaya devam ediyor'' diye konuştu.
 
Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ''112 eser'' olarak takdim ettiği işlerin ormancılık faaliyeti bakımından rutin işler olduğunu ve eskiden bu yana yapılageldiğini ifade etti.
 
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, sulama ücretlerinin yüzde 100 oranında arttırıldığını belirterek, ''Vallahi pes, bunu anlamak mümkün değil'' dedi.