''Er Meydanı''nda keneyle mücadele

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi, pehlivanların güreş yapacağı çayır ''keneye'' karşı ilaçlandı.

Er Meydanında keneyle mücadele
22 Haziran 2012 Cuma 11:57 tarihinde eklendi, 1.796 kez okundu.

 

Bu yıl 651. yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne Belediyesi'nin hem çayır hem de Er Meydanı çevresindeki hazırlıkları devam ediyor. 
     
Er Meydanı ve çevresinde temizlik çalışmalarının yanı sıra fiziki iyileştirmeler de yapılıyor. Çayırda keneye karşı, Er Meydanı'nın yakınındaki Tunca ve Arda nehirlerinin kıyılarında da sinek ve haşerelere karşı ilaçlama yapıldığı bildirildi. 
     
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi'nin olimpiyatların ardından en uzun soluklu spor organizasyonu olan Kırkpınar'a büyük önem verdiğini söyledi. 
     
Kırkpınar hazırlıklarının sene başından itibaren programlanarak başladığını ifade eden Tanrıkulu, şunları kaydetti: 
   
 ''Kırkpınar bizim için neden önemli çünkü, halkımız buraya (bayram) diyor, (bayramımız) diyor. Edirne bir gelinlik giyiyor bir bayrama hazırlanıyor. İşte bu yüzden Kırkpınar için sene başından itibaren komplike çalışıyoruz. Bu konuda Başkanımız Hamdi Sedefçi de zaten çok tecrübeli ve defalarca bu konuda ilgilendiği için bize gerekli direktifleri veriyor. Hazırlıklarımız son aşamasında, Er Meydanı ve çevresinin temizliğini yaptık, boyalarını yaptık, bizde bu ortamı ve mekanı ritüelin havasına uygun olarak gerçekten düğün evine hazırlanmış olduk.'' 
   
 Kırkpınar'ın önemli unsurlarından çayırın bakımının güreşlerin sıhhatli yapılması için önemli olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, ''Çayırımızın durumu çok iyi, gerekli kene ilaçlamaları yapılıyor, yapılmaya devam edecek. Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri geldi, Er Meydanı'ndaki çayırı inceledi, çayır güreş tutmak için uygun'' dedi. 
     
Tanrıkulu, çayırın içindeki ilaçlamanın dışında Er Meydanı'nın ağaçlık ve iki nehrin ortasındaki bir adada olması nedeniyle haşere ve sinek ilaçlamasınında yapıldığını kaydetti. 
     
Edirne'nin 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazır olduğunu bildiren Tanrıkulu, ''Edirne Kırkpınar ve Selimiye Camii ile UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde iki ürünü bulunan tek kent, bu bizim için çok önemli. Hatasız organizasyonlara imza atmak için uğraş veriyoruz ama hatalarımız olursa buraya gelecek konuklarımızın bizi bir sonraki organizasyonlarda tekrar etmemek için hatalarımızı iletişim kanallarıyla bildirmelerini istiyoruz'' diye konuştu.