Erciş'te soğuk can aldı

Depremin yıktığı Erciş'te bedensel engelli 7 yaşındaki Deniz Olgun, naylon çadırda yakalandığı hastalıktan hayatını kaybetti.

Ercişte soğuk can aldı
13 Kasım 2011 Pazar 17:14 tarihinde eklendi, 1.290 kez okundu.

 

Erciş’e 7 kilometre uzaklıkta bulunan Çelebibağ Beldesi Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Enver Olgun, depremde evlerinin hasar gördüğünü belirterek, kriz merkezi ve kaymakamlıktan defalarca görüşmesine rağmen çadır alamadığını iddia ederek, kendi çabalarıyla naylonlardan bir baraka yaptığını, 12 nüfuslu ailesi ile burada yaşamaya başladıklarını söyledi. Evin engelli çocuğu Deniz Olgun, rahatsızlanınca Bitlis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradan Batman’a sevkedilen Deniz Olgun kurtarılamadı.
 
9 çocuğu ve eşiyle birlikte naylon barakada yaşamayı sürdüren Baba Enver Olgun, şöyle dedi:
 
"Yaptığım müracaatlara rağmen çadır alamadım. Kendi imkanlarımla kurduğum çadırda yaşarken kızım rahatsızlandı. Batman’a sevkedildikten sonra burada hayatını kaybetti. Evimizde yaşarken çocuğuma iyi bakıyordum. Ancak naylon çadırda kızım enfeksiyon kaparak rahatsızlandı. Havale geçiriyordu. Götürdüğüm Batman’daki hastanede hayatını kaybetti. Havalar soğuk, çadır alamadığım için ailemle birlikte bu naylon çadırda yaşamayı sürdürüyoruz."
 
Çelebibağ Beldesi’ndeki evi depremde hasar gördüğü için içeri girmeye korktuklarını belirten Selahattin Çavuş, herhangi bir yardım alamadıklarını öne sürdü. Yaklaşık 1000 TL harcayarak bahçesine sac, izolasyon malzemesinden barınak oluşturan 7 çocuk babası Cevdet Pişirgen ise, "Çadır bekledik gelmeyince böyle bir çareye başvurduk. Bu karda başka bir çözüm bulamadık" dedi.

NTV