Erdoğan: ''FETÖ'cü profesörler kiracı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "4.TÜGVA Gençlik Buluşması" programına katıldı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşen programda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Erdoğan: FETÖcü profesörler kiracı
27 Mart 2017 Pazartesi 15:24 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "4.TÜGVA Gençlik Buluşması" programına katıldı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşen programda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ölümü, öldürmeyi ve şiddeti kutsayan ideolojilere prim vermeyen bir gençlik yetişsin istiyoruz. Derdimiz o. Bu öyle bir gençlik olmalı ki hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, zihnini birilerine asla kiraya vermemeli. Pensilvanya'ya kiraya verenler gibi olmamalı. Adam profesör ama maalesef kiracı. Ondan bir şey olmaz" dedi.
 
"EN BÜYÜK ZARARI MÜSLÜMANLARA VERDİKLERİNİ GÖRÜYORUZ"
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'nın ulvi değerleri diye parlatılan kavramların, bizzat o değerlerin sahipleri tarafından çiğnendiğine, ayaklar altına alındığına şahit oluyoruz. Eşref-i mahlukat olan insana ruh katan, ona yaşama gayesi veren her ne kadar ilke varsa hepsinin içinin boşaltıldığı günler yaşıyoruz. Bu süreçte öne çıkan DEAŞ, YPG gibi terör örgütlerinin, FETÖ gibi ihanet çetelerinin en büyük zararı Müslümanlara verdiklerini görüyoruz" şeklinde konuştu.
 
 
"ONLAR 'HAYIR' DEDİĞİNE GÖRE, BİZ İSTİKAMET ÜZEREYİZ, DOĞRU YOLDAYIZ"
 
 
Erdoğan, "İsviçre'de benim posterimi devasa yapıp, şakağıma silah dayayanlar kimse, onlarla beraber yürüyenler kimse, şu anda bunlar burada da ne yaptılar? İş birliği yaptılar. Gençler soruyorum, 'hayır' diyenler kim? Kandil 'hayır' diyor. Kandil'in verdiği talimatla Avrupa'da ve Türkiye'de şu anda çalışmalar yürütülüyor. İmralı 'hayır' diyor, Pensilvanya 'hayır' diyor. Artık daha sormaya gerek var mı? Onlar 'hayır' dediğine göre, biz istikamet üzereyiz, doğru yoldayız" diye konuştu.
 
 
"HANİ BUNLARDA KADIN HAKLARIYLA İLGİLİ SAYGI VARDI"
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim Hanım Bakanım Hollanda'ya gidiyor, arabaya mahkum ediyorlar. Hani ya bunlarda kadın hakları vardı. Hani bunlarda kadın haklarıyla ilgili saygı vardı. Bunlar dürüst değil, bunlar samimi değil, bunlar cahiliye dönemini yaşıyorlar. Hani o kız çocuklarını diri diri toprağa gömenler vardı ya bunlar onların devamıdır, hiç farkı yok" dedi.
 
 
Özgür ALTUNCU - Gülseli KENARLI - Yaşar KAÇMAZ Akın ÇELİKTAŞ / İstanbul DHA