Erdoğan’a CHP'den ‘El Kaide’ sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hükümetinizin başta El Kaide terör örgütü olmak üzere dinci terör örgütleriyle ne tür bir ilişkisi bulunmaktadır.” diye sordu.

Erdoğana CHPden El Kaide sorusu
13 Mart 2013 Çarşamba 10:14 tarihinde eklendi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Toprak, Türkiye’den Suriye’ye savaşmaya gidenlerle ilgili Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge verdi.
 
Hükümetin, Suriye konusundaki tavrını hem dış hem iç politikada; hem toplumsal hem de bireysel düzeyde çok farklı olumsuzluklara neden olduğunun ortaya çıktığını öne süren Toprak, son olarak Rizeli Burak Yazıcı’nın ailesinin, çocuklarının Suriye’de öldürüldüğünün kendilerine haber verildiğini hatırlattı.
 
Toprak’ın, Suriye’ye ‘cihad’ için giden Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının sayısını, bunların kaçının yaşamakta kaçının hayatını kaybettiğini yönelttiği sorular arasında;
 
“Türkiye’den Suriye’de Esed’e karşı ‘cihad’ için çalışması yapan terör örgütleri hangileridir, hükümetinizin bu konuda müsamaha göstermesinin nedeni nedir. Türkiye üzerinden Suriye’ye çatışmak için giden insan sayısı kaçtır. Hükümetinizin başta El Kaide terör örgütü olmak üzere dinci terör örgütleriyle ne tür bir ilişkisi bulunmaktadır. Bu konuda dünya medyasında yer alan haber ve değerlendirmeler konusunda ne düşünmektesiniz. “ soruları da bulunuyor.

CİHAN