Erdoğan'a göre "organize işler bunlar"

Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışında protesto edilen Başbakan Erdoğan, olayın organize olduğunu söyledi.

Erdoğana göre organize işler bunlar
17 Ocak 2011 Pazartesi 11:04 tarihinde eklendi, 1.206 kez okundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’ye gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Başbakan Erdoğan, Türk Telekom Arena'nın açılışında kendisine yapılan protestoyla ilgili bir soru üzerine özetle şunları söyledi:
 
“Bazı şeyler herhalde anlaşılmamakta direniliyor. Bu stadın yapılmasıyla ilgili süreç merhum Özhan Canaydın’ın talebiyle başlayan bir süreçtir. Galatasaray, kendi imkanlarıyla yapacak durumda değildi. Ali Sami Yen’in yetersizliği, şehrin merkezi ve trafiğin yoğun olduğu yerde olması... Şehircilik açısından oradan çıkarılması uygun görüldü.
 
Bizleri en derecede temsil eden Galatasaray’a yakışan bir stat yapalım dedik. Yer olarak önümüzde Seyrantepe çıktı. Ali Sami Yen de Galatasaray’ın değil, devletindir, milletindir. Müteahhiti götüremedi, TOKİ’yi devreye sokarak Seyrantepe projesini bitirdik.
 
Açılış heyecanını yaşayalım istedik. Bu açılışı istesek daha farklı organize edebilirdik. Benim tuttuğum kulüp belli, bakanımın tuttuğu kulüp belli, TOKİ Başkanı’nın tuttuğu kulüp belli. Ayrımcılık yapmadık. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Bey 'İftihar ediyoruz, kıskanmıyoruz' demiştir.
 
Şölene dönüşmesi gerekirken bizi üzmüştür. Bu tüm Galatasaray camiasına mal edilemez. Bir organizasyon var.
 
Son dönemde yaşanan şeylerle karıştırılmasın. Ben Türkiye’nin başbakanıyım. Gerçek 12 Haziran’da ortaya çıkacak."

NTV