Erdoğan'ı galibiyete taşıyan ilk 11

Erdoğan seçime 10 kişilik " strateji ekibi"ile hazırlandı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın komutasındaki ekipte Ömer Çelik, Hüseyin Çelik, Yalçın Akdoğan, Süleyman Soylu,Mahir Ünal,Ertan Aydın, İbrahim Dalmış, İbrahim Uslu, Taha Özhan ve Erol Olçak bulunuyor.

Erdoğanı galibiyete taşıyan ilk 11
31 Mart 2014 Pazartesi 14:27 tarihinde eklendi, 2.201 kez okundu.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın seçim galibiyetinin arka planında 11 kişilik strateji ekibi dikkat çekiyor. Seçim stratejisini, sloganlarını belirleyen ve Başbakan Erdoğan’la anlık paylaşım yapan kadro yüzde 45’lik oy oranının yakalanmasında büyük pay sahibi. “Strateji Ekibi”nin başında siyasi araştırmalar konusunda uzman olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Süleyman Soylu, Gup Başkanvekili Mahir Ünal’ın da yer aldığı kadronun önemli bir ismi de Ankara milletvekili Doç.Dr. Yalçın Akdoğan. Başbakan’ın siyasi başdanışmanı Doç. Dr. Ertan Aydın, Pollmark’dan İbrahim Dalmış, SETA Başkanı Taha Özhan ve Erol Olçak da strateji ekibi kadrosunda. 
 
AK Parti’nin strateji ekibi 4 ayrı kamuoyu şirketiyle çalıştı. Pollmark, Anar, Denge ve Genar’a sürekli anket yaptırıldı. 4 firma 81 ilde 200 bin kişiyi kapsayan geniş bir araştırma yaptı. Bu araştırmaların sonucunda ortalama yüzde 46 oy oranı bulundu. Başbakan Erdoğan’a sunulan hiçbir anket yüzde 45’in altını görmedi. 81 il “kesin kazanılacak iller”, “kaybedilecek iller” ve “çekişmeli iller” olarak 3 gruba ayrıldı. Sandıktan çıkan sonuçlar anketteki rakamları doğruladı.
 
Erdoğan 2 ile teşekküre gidecek
Başbakan Erdoğan, seçimin son günleri ses tellerinin azizliğine uğramıştı. Van ve Diyarbakır’da kısık sesle konuşan Erdoğan, Konya ve Kayseri mitinglerini iptal etmişti. Erdoğan, seçim öncesi gidemediği Konya ve Kayseri’ye teşekkür ziyaretine giderek halka hitap edecek.
 
Başbakan ailesiyle tatile çıkabilir
Yoğun bir seçim dönemi geçiren Başbakan Erdoğan’ın ailesiyle beraber bir kaç gün dinleneceği hatta tatile çıkabileceği söyleniyor.

Radikal