Ergenekon'da olaylı duruşma

''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında sanık Osman Yıldırım, Tuncay Özkan ve Yalçın Küçük’e saldırmaya çalıştı. Özkan, sırtına yumruk yediğini söylerken; Küçük “Bize herkes saldırıyor güzel kızlar saldırmıyor'' dedi.

Ergenekonda olaylı duruşma
07 Mayıs 2012 Pazartesi 16:14 tarihinde eklendi, 1.146 kez okundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümü başladığı sırada jandarma eşliğinde salona alınan tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım, sanık Tuncay Özkan'ın üzerine yürüyerek saldırmaya çalıştı.

 
Görevli jandarmalar tarafından engellenen Osman Yıldırım'ın, ağzı kapatılarak salondan çıkartılması üzerine mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.
 
Verilen arada duruşmayı izleyen gazetecilere açıklama yapan sanık Tuncay Özkan, Osman Yıldırım'ın sırtına yumruk attığını öne sürerek, “Daha önceden benimle ilgili konuştuğu için Osman Yıldırım'a dava açtım. Bakırköy ve Silivri adliyelerinde görülen hakaret davalarından 4 ay ceza aldı. Daha önceki ifadelerinde arama listesinde benim adımı ölüm listesine koymuş. Bende hakaretler yüzünden kendisine dava açmıştım. Bana vurmaya çalıştıktan sonra Yalçın Küçük'e de vurmaya çalıştı” dedi.
 
Bunun üzerine sanık Yalçın Küçük de, “Herkes saldırıyor bize, güzel kızlar saldırmıyor” ifadelerini kullandı.
 
Yaklaşık bir saat verilen aranın ardından ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Osman Yıldırım'ın duruşma başladığı sırada bazı sanıklara saldırmaya çalıştığını ve görevli jandarmalar tarafından engellenip salondan çıkartıldığını anımsattı. Başkan Özese, sanık Osman Yıldırım'ın daha önceki duruşmalarda da aynı şekilde davranışlarda bulunarak duruşma disiplini bozduğunu ifade ederek, “Bu nedenlerle sanık Osman Yıldırım, esas hakkındaki son savunması alınıncaya kadar duruşmalardan men edilmiştir” dedi.
 
Duruşma, tutuksuz sanık Hüseyin Vural Vural'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor.