Erzurumlu 'Demokrasi Şehitleri'nin ailelerine ev

DARBE girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'nda Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Erzurumlu polis memurları 25 yaşındaki Murat Ellik ile 29 yaşındaki Yakup Sürücü'nün ailelerine, Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından birer ev hediye edilecek.

Erzurumlu Demokrasi Şehitlerinin ailelerine ev
27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:08 tarihinde eklendi.
Demokrasi şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Başkan Ali Korkut, "İki kahramanımızın aileleri artık bize emanet. Onların yaptıklarının karşılığı ödenemez" dedi.
 
15 Temmuz günü başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sırasında savaş uçaklarıyla bombalanan Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan ve henüz 1 yıllık evli, 2'si kız 7 kardeşin en büyüğü Yakup Sürücü ile 3 kardeşin en büyüyüğü ve bekar olan Murat Ellik, memleketleri Erzurum'da birer gün ara ile düzenlenen törenle toprağa verildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın şehit ailelerine sahip çıkılımasını istemesi üzerine Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut, her iki şehit ailesine birer ev almayı kararlaştırdı. Hainlere karşı dik durarak vatanı korumak için canlarını hiçe sayan demokrasi şehitleri ile gurur duyduklarını ve onları unutmayacaklarını ifade eden Başkan Korkut şunları söyledi:
 
"Darbe girişiminde bulunan hainlerin karşısında dik duran kahraman vatan evlatları bunlara geçiş vermedi. Bunlardan ikisi de Erzurumlu Özel Hareket Polis memurları Murat Ellik ile Yakup Sürücü. Demokrasi şehitlerimizden biri bekar diğeri ise henüz bir yıllık evli. Bu iki şehidimizin ailelerine kentsel dönüşüm adı altında belediyemiz bünyesinde yapılan konutlardan birer ev hediye etme kararı aldık. Şehitlerimizin yaptıkları karşısında bu hediyemizin hiç bir değeri yok. Şehitlerimizin ailelerine ev vermenin yanında bundan sonraki dönemde maddi ve manevi yönden hep destekcisi olacağız. Şu an yapımı devam eden evleri ailelere önümüzdeki Aralık ayında teslim edeceğiz. Şehitlerimizden Yakup Sürücü'nün eşi 'Yakup bana her zaman derdi. Şehit olursam devletim size sahip çıkar. Evet şehidimin dediği doğru çıktı' demesi bizi duygulandırdı. Devlet hiçbir şehidin ailesini yalnız ve sahipsiz bırakmadı, bırakmayacak."

DHA