Eşini göremeden vefat etti

Odatv soruşturmasında tutuklanan yazar Doğan Yurdakul’un eşi Güngör Yurdakul sabaha karşı Ankara'da vefat etti. Cezaevindeki Yurdakul eşiyle geçen hafta telefonda vedalaşmıştı.

15 Eylül 2011 Perşembe 12:12 tarihinde eklendi, 1.003 kez okundu.

 


 
Odatv soruşturmasında tutuklanan yazar Doğan Yurdakul’un eşi Güngör Yurdakul sabaha karşı Ankara'da vefat etti. Güngör Yurdakul rahim kanseri nedeniyle tedavi görüyordu.
 
Doğan Yurdakul, Ankara'da düzenlenecek cenaze törenine katılmak için bakanlıktan izin bekliyor.
 
Soner Yalçın geçtiğimiz hafta cezaevinden kaleme aldığı bir yazıda, “Ey savcılar, hakimler, siyasal iktidar, adalet bakanı!Doğan Yurdakul'un eşi Güngör Hanım ölüyor. Bir kez, bir kez eşinin gözlerine bakarak veda etmek için izin istiyor Doğan Ağabey. Merhamet edin! Doğan Yurdakul, eşinin yanına hastaneye gitsin, vedalaşsın” diye seslenmişti.
 
Doğan Yurdakul ise avukatı aracılığıyla bir açıklama yaparak, eşiyle 5 Eylül'de telefonla görüştüğünü ve vedalaştığını söylemişti. Yurdakul açıklamasında, "Polisler benim kapıma geldiğinde eşimin ölümünü cezaevinde öğreneceğimi anlamıştım. Buna zaten hazırlıklıydım. Sadece yasal hakkım olan eşimin cenazesine katılma isteğimi eşim vefat ettikten sonra mahkemeden talep edeceğim. Herkese iyi niyeti için teşekkür ediyorum’’ demişti.