Eşinin kurtulduğunu televizyondan öğrendi

Irak'ın Musul kentindeki başkonsoloslukta 101 gün rehin alındıktan sonra serbest bırakılan 49 görevliden Kırklarelili özel harekat polisi 37 yaşındaki Yalçın Bakır'ın ailesi mutlu haberi televizyondan öğrendi.

Eşinin kurtulduğunu televizyondan öğrendi
20 Eylül 2014 Cumartesi 12:29 tarihinde eklendi.
İstanbul'a gitmek için yola çıkan Zehra Bakır, eşiyle telefonda görüştüğünü belirterek, "Çok mutluyuz, dualarımız kabul oldu. Güveniyorduk zaten geleceklerine ama günü belli değildi. Çok şükür geldiler" dedi.
 
Musul Başkonsolosu ve 48 çalışan, 11 Haziran'da IŞİD militanları tarafından rehin alınmıştı. Rehinelerin arasında yer alan özel harekat polis memuru evli ve 2 çocuk babası Yalçın Bakır'ın ailesi 101 gün sonra mutlu haberi sabah saatlerinde televizyondan öğrendi. Hemen İstanbul'a gitmek için hazırlık yapan eşi Zehra Bakır, serbest bırakılan eşiyle telefonda görüştüğünü ifade ederek, "Çok mutluyuz. Çok heyecan var. Dualarımız kabul oldu. Sabrettik. Güveniyorduk zaten geleceklerine ama günü belli değildi. Çok şükür geldi. Artık karşılamaya gideceğiz. Televizyon haberinden sonra eşimle telefonla görüştük bana 'Şu an Urfa'dayız bekliyoruz. Merak etme iyiyiz' dedi. İlk sözleri 'iyiyiz çok şükür kurtulduk' oldu. Hayırlısı artık, sabrettik ve kavuştuk" dedi.
 
Serbest bırakılan özel harekat polis memuru Yalçın Bakır'ın ağabeyi Ercan Bakır ise Ankara'nın ardından kardeşinin İstanbul'a geleceği için karşılamaya gideceklerini kaydederek, "Çok sevinçliyiz. Sabah haberlerden öğrendik. Sabah 05.00'te yurda giriş yapmışlar. Çok sevindik. Onu seyrederken tüylerim diken diken oldu. Ağlıyorum mutluluktan. En güzel günümüz bugün. Allah yavrularına, bize bağışladı. Eşi görüştü gayet iyiymiş sesi çok iyi geliyordu. Çok şükür. Emniyet araç tahsis etmiş. Hava alanına gideceğiz" şeklinde konuştu.
 
Baba Nazmi Bakır ise mutlu haberi televizyondan aldıklarını ve çok mutlu olduklarını belirterek, "Oğlumun serbest bırakıldığını televizyondan öğrendik. Bizim için bayram. Çok mutluyuz. Ben konuşmadım hanımı konuşmuş. Sağlık durumu iyiymiş. Az önce televizyonda gördük. Takım elbise giydirmişler. Çok büyük bir mutluluk oldu. Çok sevindik. Karşılamaya gideceğiz" diye konuştu. Polis memuru Yalçın Bakır'ın 6 yaşındaki küçük oğlu Esat Bakır, babasını gördüğünde ona sarılmak istediğini ve çok özlediğini belirterek çok mutlu olduğunu söyledi. 
 
Serbest bırakılan Yalçın Bakır'ın eşi, çocukları, babası ve ağabeyi karşılama için özel araçla İstanbul'a doğru yola çıktı.