Eski eşini öldüren eski kocaya müebbet

Uşak’ta 16 Temmuz 2013 Salı gecesi, Paşacıoğlu köyündeki baba evinde eski eşi Hatice Palta’yı, tüfekle vurarak öldürüldüğü iddia edilen Adem Kalkan'ın Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında müebbet hapis kararı çıktı.

Eski eşini öldüren eski kocaya müebbet
22 Ocak 2014 Çarşamba 19:48 tarihinde eklendi.

Geç saatlerde biten davada mahkeme heyeti önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği Adem Kalkan’ı iyi halden cezasını müebbet hapse çevirdi.

Davaya müdahil olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Avukatı Perihan Kayadelen, bu duruşmada çıkan kararı bir yandan sevindirici bir yandan da üzücü bulup şu değerlendirmeyi yaptı: "Mahkeme haksız tahrik indirimini uygulamadı. Bu bizim için çok ümit verici bir gelişmeydi.

Çünkü diğer kadın cinayeti davalarında bu bizim elimizde önemli bir done olacak. Sanık burada her zaman ki gibi eşinin kendini aldattığından, çocuğun kendinden olmadığını söyleyerek indirim almaya çalıştı. Fakat heyet haksız tahrik indirimini uygulamadı, bizim açımızdan sevindirici bir gelişmeydi. Fakat ne yazık ki iyi hal indirimi uygulandı. Bunlarında önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu indirimlerin önüne geçilmedikçe kadın cinayetleri işlemeye devam edecek. İyi hal yönünden biz kararı temyiz edeceğiz.”

Eskişehir'den gelen platform sözcüsü Fatma Kurt ise “Hatice kardeşimizin karar duruşması için buradaydık. Maalesef duruşmanın başından beri Hatice kardeşimizin katili Adem Kalkan’da tahrik indirimi almayı istedi. Akıl sağlığının yerinde olmadığı avukatı tarafından iddia edilerek beraat etmek istedi.

Ancak Hatice kardeşimizin kendine ait bir karar almak istemesi boşanmak istemesi yada hayatı ile ilgili başka bir karar almak istemesi herhangi bir tahrik sebebi olamaz. Bu bizim hukuk sistemimiz bu şekilde geçmelidir. Bizim hukuk sistemimizin karar vericileri bu yönde karar almaya devam etmelidir. Şu anda TCK’da yer almalıdır. Mahkemedeki duruşundan ötürü iyi hal indirimi verildi.

Mahkemede iyi durmak nedeni ile iyi hal indirimi alınması insanlık onuruna ters bir durumdur. Ayrıca cinayete teşvik edici bir durumdur. Her türlü indirimin kadın cinayetleri söz konusu olduğunda uygulanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu karar içinde iyi hal indirimi nedeni ile temyize gideceğiz.“ ifadelerini kullandı.


CİHAN