Eski korucu oğlu PKK'ya seslendi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde nakliyatçılık yapan eski korucu 50 yaşındaki Abdulselam Uruçtekin'in, 5 gün önce PKK'lılar tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Eski korucu oğlu PKKya seslendi
10 Mayıs 2013 Cuma 16:02 tarihinde eklendi.

 

Olay sırasında babasının yanında bulunan ve PKK'lıların araç şoförüyle birlikte serbest bıraktığı 16 yaşındaki İbrahim Uruçtekin, babasının kurtarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan yardım istedi.
 
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde nakliyatçılık yapan ve 1992 yılında geçici köy koruculuğunu bırakan Abdulselam Uruçtekin, iddiaya göre 5 gün önce çimento götürmek için gittiği Üçdirek Mezrası'nda yolu kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldı. PKK'lılar Uruçtekin'i kaçırırken, yanında bulunan oğlu İbrahim Uruçtekin ile araç soförü Mehmet Kaplan'ı serbest bıraktı. Aracı da ateşe verip yaktı.
 
PKK'lıların babasını kaçırıp, kamyonet şoförüyle birlikte serbest bıraktığı İbrahim Uruçtekin, babasının kurtarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan yardım istedi. İbrahim Uruçtekin, babası ve şoförleriyle birlikte Silvan'ın Kaso Mezrası'nı çimento bıraktıktan sonra geçtikleri dönüş yolunda Üçdirek Mezrası yakınlarında 2'si maskeli 6 PKK'lı tarafından yollarının silah tehdidi ile kesildiğini anlattı.
 
PKK'lıların kendilerini indirdiği kamyoneti ateşe verip yaktığını belirten Uruçtekin, şunları söyledi: "Bizi biraz ileri götürüp burada telefonlarımızı alıp kırdılar. Daha sonra bizi daha yüksel ağaçlık bir bölgeye götürüp orada tişörtlerimizi ve gömleklerimizi çıkardılar. İç çamaşırla kaldık. Bizi ağaçların arasına alıp yüz üstü yatırıp kafamıza vurup dövmeye başladılar. Silahların dipçiğiyle vurup babama '92'de koruculuk yaptın, sen katilsin, arkadaşlarımızı öldürdün, siz ajansınız, MİT'le çalıyorsunuz' diyerek babama bir yelek giydirdiler. Babamı bu sırada sürükleyerek götürürken, ben yalvarıp ayaklarına kapandım, 'bana onu mahkemeye çıkaracağız partinin mahkemesi karar verecek' diyerek babamı götürdüler. Ben ve şoföre başınızı kaldırırsanız sizi öldürürüz, adamamız başınızda bekleyecek vurulmak istemiyorsanız başını kaldırmayın. Yarım saat sonra tekrar geleceğiz diyerek uzaklaştılar."
 
PKK'lıların bölgeden ayrılmasından bir süre sonra kalkıp kaçmaya başladıklarını söyleyen İbrahim Uruçtekin, "Arkamızdan 3 el silah sesi duyduk, daha hızlı koşarak kaçtık. Bir buğday tarlasına girdik. Burada gizlendik o gece orada kaldık. Sabah olunca yola çıkarak bir köy arabasına binip Diyarbakır'a geldik. Yoldayken jandarmaya haber vermiştik. Diyarbakır girişinde jandarmalar gelip bizi aldı. Jandarma komutanlığında olayı anlatarak ifade verdik. Ben buradan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Lüften babamın bırakılması için yardım edin. Biz çok fakiriz 7 kardeşiz babamın bırakılmasını istiyorum. O günden beri psikolojim bozuldu, gözümün önünde babamı kaçırdılar. Barış süreci başlamışken bunu neden yaptılar. Ben babamı istiyorum" dedi.
 
Kaçırılan Abdulselam Uruçtekin'nin kardeşi Abdurrezzak Uruçtekin, jandarma başta olmak üzere gerekli yerlere müracaatta bulunup İHD'ye de başvurduklarını söyledi. Ağabeyinin serbest bırakılmasını isteyen Uruçtekin, "Şu anda bir barış süreci var. Bu süreçte neden böyle bir şey meydana geldi. Lütfen ağabeyimi bırakın, özgürlüğünü verin" dedi.

DHA