Eskişehir Büyükşehir'den 8 kişi daha serbest

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne, yürütülen soruşturma kapsamında dün polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheli savcılıktaki sorgularının akabinde serbest bırakıldı.

Eskişehir Büyükşehirden 8 kişi daha serbest
29 Ocak 2013 Salı 23:04 tarihinde eklendi.

 

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, dün belediye çalışanlarına yönelik 'şafak vakti' yapılan operasyonda, Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 23 kişi, evlerinde sabah saatlerinde gözaltına alındı. 'Kentsel Gelişme ve Düzenleme İhalesi' soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 5'i, emniyetteki ifadelerinin ardından dün serbest kalırken, bugün de 1'i sağlık sorunu, 1'i de cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. 
 
Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürülen şüphelilerden, aralarında 4 belediye daire müdürü ve genel sekreter yardımcısının da bulunduğu 17 kişi'den 8'inin ifade verme işlemi ise akşam saatlerinde tamamlandı. Aydıner Hizmet Binası'nda yer alan KOM Şubesi'nde avukatları nezaretinde ifade verme işlemi tamamlanan Kadir O., Ahmet D., Rüstem B., Müşerref E., Yılmaz K.K., Aytaç Ü., Ahmet F.B. ve Erdal K. güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Şüpheliler, adliyede savcıya verdiği ifadelerin ardından serbest bırakıldı.
 
Bu arada, geriye kalan ve aralarında 4 belediye daire müdürü ile genel sekreter yardımcısının da yer aldığı 8 şüphelinin emniyetteki ifade verme işlemleri sürüyor.

CİHAN