Esnaftan yıkım tepkisi

Bayrampaşa’da bulunan Türkiye'nin ilk ve Avrupa'nın ikinci büyüklükteki Gıda ve Ticaret Merkezi olma özelliğini taşıyan gıda sitesi Mega Center esnafı C blok bitişindeki plaza inşaatının gerekli güvenlik önlemleri alınmadan yıkıldığını ve siteye girişin araç trafiğine kapatılacağını öne sürdü.

04 Eylül 2013 Çarşamba 18:44 tarihinde eklendi.
Mega Center C Blok otogar bağlantı yolu üzerinde 16.00 sıralarında toplanan işyeri sahipleri, yıkımına bir hafta başlanan plaza inşaatında gerekli güvenlik önlemleri alınmadığını ve o yoldan siteye girişin kapatılacağını öne sürdüler.

Yıkımı alkışla protesto eden işyeri sahipleri adına konuşan Mega Center İşletme Kooperatifi’nin başkanı Kemal Kılınç, sitenin girişinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmadan bir yıkım gerçekleştirildiğini ifade etti.
 
BURAYI YIKABİLİRSİNİZ ANCAK BU YOLU KAPATAMAZSINIZ
 
Kılınç, “Büyük bir gıda merkezinin ana harterinin geçtiği bütün kamyonların ve tırların çıkış yaptığı bir alanın yolu kapanıyor. Burada demek ki, İstanbul’un en büyük tüccarları yarın kepenklerine kilit vuracaklar. Protesto eylemi gerçekleştirecekler, buranın yolunu kapatacaklar.

Sayın yetkililerimizden ricamız şudur. Kesinlikle bir başkasının yaptığı işe karşı gelmek değil, onu yıkmak değildir. Biz kendi işimizi düşünürken bir başkasının işini de düşünüyoruz. Ancak bu işi adil yapmak lazım. Bir insan buraya 50 katta yapabilir. Yetkililer buraya 50 kat imar da verebilirler. Burayı yıkabilirsiniz ancak bu yolu kapatamazsınız” dedi.
 
DÜŞECEK BİR MOLOZ PARÇASI ARABALARI YERLE BİR EDECEK DURUMDADIR
 
Yol kapatılmasına esnafın izin vermeyeceğini belirten Kılılnç, “Biz bunu sayın yetkililerimize bildiriyoruz. Bu yıkımı gerçekleştiren firmanın nasıl bir tedbir aldığına bir baksınlar. Bize söylediler ‘biz burayı aldık, burayı yıkıp sıfır bir inşaat yapıyoruz’ dediler. Bizde ‘arkadaşlar burayı yıkıp yapabilirsbiniz, bu yolu direk çıkışımızı engelleyemezsiniz’ dedik.

Can güvenliğimiz risk altındadır. Arabanın üzerine düşecek bir moloz parçası arabaları yerle bir edecek durumdadır. Molozlar havada asılmış durumdadır. Hukuki başvurumuzu yaptık. Dava açtık bekliyoruz. Ama bu yolun kapanması esnafısmızda büyük bir infial yaratacaktır” dedi.

DHA