Espiye Belediye Başkanı yargılanıyor

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve irtikap suçlamasıyla tutuklanan Ak Partili Giresun'un Espiye İlçe Belediye Başkanı Erol Karadere ile 4 belediye çalışanının yargılanmasına başlandı.

Espiye Belediye Başkanı yargılanıyor
28 Ocak 2013 Pazartesi 20:24 tarihinde eklendi.

 

Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu bulunan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdür Vekili Selim Dursun Ali Gürsoy, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mustafa Bodur ve memur Mehmet Kılıç ile birlikte tutuksuz yargılanan Belediye Başkan Vekili Ersin Bahadır ve meclis üyesi Orhan Perçin katıldı.
 
Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Şahin, Karadere'ye Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Yaptırma Derneği ile Espiye Belediyespor'a yardım amacıyla zorla bağış topladığı yönünde suç duyurusunda bulunan müştekilerin iddialarını sordu. İddiaları kabul etmeyen Karadere, yaşanan olayların Zeki Türkmen'in Espiye'de yaptırdığı bir inşaatın ruhsata aykırı olduğunun tespit edilmesinin ardından mühürlenmesiyle başladığını anlatarak şunları söyledi:
 
"İnşaat ruhsata aykırı olduğu için ekiplerimiz tarafından mühürlendi. Böylece bir husumet başladı. Ama hiç para talebim olmadı, yardımcı olmak istedim. Bu nedenle hakkımda iddialarda bulundular. Sorun çözülmeyince de belediyenin üzerinde baskı oluşturmaya başladılar. Belediyede çalışanları yıldırarak işlerini halletmek istemişlerdir. Espiye Belediyespor'a bağış baskı ile yapılmamış, ricada bulunulmuştur. Belediyenin binasını meclis kararı ile yüksekokul yapılması için verdim. Kimsenin belediyedeki işlerle ilgili asla bağış talebim olmadı. Kaymakamın başkanlığında yapılan toplantılarda halkı teşvik edici konuşmalarımız oluyor ama zorla asla kimseye bağış yapın demiyoruz. Ben ve ailem eğitime, kültüre, spora her zaman destek olmuşuzdur, en son da 1 milyon liralık arsamızı anaokulu yapılması için bağışladık. Ben birçok kişinin de yönlendirmeyle böyle ifadeler verdiğini düşünüyorum."
 
Belediye başkan yardımcısı İbrahim Yanık ise, kendisinin kültür ve sosyal işleriyle görevli olduğunu, imar ve ruhsatla ilgili hiç ilişkisinin olmadığını söyleyerek, "Festivallerde bazı işadamlarının yanına giderek sponsor olmalarını rica ettik. Kimseden zorla para talebimiz olmadı, destek olmak isteyenler de verdikleri sözü yerine getirmediler" dedi.
 
İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mustafa Bodur da imara aykırı mühürleme işlerini kendi biriminin yaptığını ancak kimseden bu konularla alakalı para ve bağış istemediğini söyledi ve "Yüksekokul için sokakta bağış topladım. Belediye işlerinde kimseden talebim olmadı. İnşaatı mühürlenen Zeki Türkmen bana tehditler savurdu, ben de suç duyurusunda bulundum" dedi.
 
Mahkeme heyeti daha sonra tanıkları dinledi, çelişkili beyanda bulunan 5 tanık hakkında da suç duyurusunda bulunulması amacıyla cumhuriyet savcılığına yazı yazılmasına karar verdi. Avukatların ve sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

DHA