Esra Erol'un eşi açıklama yaptı

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, nitelikli yağmaya teşebbüs etmek ve tehdit' iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Ali Özbir yazılı açıklama yaptı.

Esra Erolun eşi açıklama yaptı
22 Mayıs 2013 Çarşamba 19:56 tarihinde eklendi, 2.900 kez okundu.

 

Kararı temyiz ettiğini belirten Özbir şunları söyledi: 
 
“Her ne kadar hakkımda 12 yıl önce açılan bir davadan dolayı hapis cezasına hükmedildiği yolunda haberler yapılmış ise de; mahkeme kararı tarafımca temyiz edilmiş olup, henüz kesinleşmemiştir.

Esasen, üzerime atılı suçu işlemediğimden ve aksi yönde hiçbir delil de yok iken beraatime karar verilmesi gerekirken mahkumiyetime karar verilmesi, hukuka aykırı olduğu gibi hakkımda yasal ve takdiri indirim sebeplerinin uygulanmaması, hükmedilen cezanın kanunda sayılan paraya çevirme vs. gibi kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara veya erteleme gibi diğer tedbirlere çevrilmemesi de hukuka aykırıdır.

Hakkımda verilen hukuka aykırı kararın bozulması kuvvetle muhtemel olup, henüz nihai karar verilmeden yapılan kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet verecek bu tarz haberler beni ve eşimi derinden üzmektedir. Kaldı ki; Yargıtay’daki temyiz incelemesi sonucunda hakkımdaki nihai kararın beraat olacağına ve yüce adalete olan inancım sonsuzdur."

DHA