Evinde 15 santimlik dev örümcek buldu

Osmaniye merkezde bir vatandın evinde bulduğu 15 santimetrelik dev örümcek görenleri korkutuyor

Evinde 15 santimlik dev örümcek buldu
27 Mayıs 2013 Pazartesi 14:02 tarihinde eklendi.

Alibekirli Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde oturan Ahmet Yassı (42), yaptığı açıklamada, daha önce de evinde bulduğu aynı büyüklükteki üç örümceği öldürdüğünü, yaklaşık 15 santimetre büyüklüğünde olanı ise canlı yakaladığını söyledi.

Komşularının örümceği görünce ve korktuğunu anlatan Yassı, “Son 10 gün içinde evimde ve çevresinde böyle büyük örümceklerden üç tanesini öldürdüm, bir tanesini de canlı yakalayarak yetkililere teslim etmek için kavanoza koydum. Hala yaşıyor.” dedi.

Örümceği, ölmemesi için sinekle beslediğini belirten Ahmet Yassı, "Ölmesin diye sineklerle besliyoruz. Daha önce bu kadar büyük bir örümcek görmemiştim. Örümceğin cinsinin ne olduğunu, zehirli olup olmadığını bilmiyorum. Çocuklarımız da gördü ve korktu. Komşularımız da aynı örümcekten gördüklerini ve öldürdüklerini söylüyor. Evlerimizin çevresinde örümcek arıyoruz. Çocuklarımız dışarıda oynuyor, onlara zarar vermelerinden korkuyoruz. Eğer örümcek zehirli ise buna bir çözüm bulunmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine başvuru yapılmadığını ancak konuyu araştıracaklarını bildirdi.


CİHAN