Evlilik dolandırıcısına kilitli tuzak

İzmir'de 7 ayrı suçtan yakalama kararıyla aranan N.E., evlilik vaadiyle kandırdığı B.E.'nin polisle yaptığı işbirliği sonucu yakalandı.

Evlilik dolandırıcısına kilitli tuzak
28 Ağustos 2013 Çarşamba 18:49 tarihinde eklendi.
Yaklaşık 75 bin lirasının dolandırıldığını anlayan kadın mağdur B.E., eve çağırdığı N.E.'yi kilitleyip kaçmasını engelledi, dışarıda önlem alan polisin yakalamasını sağladı. Adliyeye sevkedilen N.E., tutuklandı.
 
İzmir polisine başvuran B.E., bir ay önce, U.A. adındaki, Amerika'da bir bankada müfettiş olarak çalıştığını söyleyen kişiyle tanıştığını, ancak evlenmek amacıyla kendisini kandırdığını belirtti. B.E., bu kişinin evde olmadığı zamanlarda, 6 cumhuriyet altını, 3 altın kolye. 1 altın bileklik, 3 altın yüzük, 2 altın bilezik ve 8 bin 700 TL'sini çaldığını, kredi kartlarından 6 bin TL para çektiğini ayrıca ev alması için de 55 bin TL verdiğini dile getirdi.

Şikayet üzerine harekete geçen polis, B.E.'yle birlikte işbirliğine girip aynı zamanda Amerikan vatandaşı olduğunu söyleyen dolandırıcıyı evine çağırdı. Gaziemir İlçesi'ndeki eve gelen dolandırıcı, B.E.'nin kapıyı dışarıdan kilitlemesiyle kaçamadı, dışarıda önlem alan polisler tarafından da gözaltına alındı.
 
EVDEYKEN BİLE ÇALDI
 
Gözaltına alınan ve gerçek kimliğinin N.E. (39) olduğu belirlenen dolandırıcının, bu sırada bile B.E.'nin çantasındaki 2 bin 300 euro ile 600 TL'sini çaldığı belirlendi. Üzerinden çaldığı paralar da çıkan N.E.'nin Adana'da oturan G.T. adlı kadını da aynı yöntemle dolandırdığı saptandı. Hakkında 7 ayrı dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından yakalama kararı bulunan N.E., sevkedildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

DHA