Fabrikadaki yangında 1 kişi öldü

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı beldesinde bir tekstil fabrikasında çıkan yangında, alevlere müdahalede bulunan 3 işçiden biri dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. 2 işçi ise kaldırıldıkları Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Fabrikadaki yangında 1 kişi öldü
05 Eylül 2013 Perşembe 19:45 tarihinde eklendi, 1.219 kez okundu.

Gün boyu süren söndürme çalışmalarının ardından yangının kontrol altına alındığı bildirilirken, yoğun dumandan etkilenen Kelam Yüksel (38,) kaldırıldığı Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İşçilerden Ali Sarıçiçek (38) ve ismi öğrenilemeyen diğer işçinin hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Yüksel’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Olayı duyarak hastaneye akın eden Yüksel’in yakınları, morg kapısı önünde gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı. Yapılan otopsisinin ardından Yüksel’in naaşı, yakınları tarafından teslim alınarak, defnedilmek üzere Türkoğlu ilçesine götürüldü.

Sabah saatlerinde tekstil fabrikasının pamuk ve iplik deposunda başlayan yangında 6 fabrika işçisi dumandan etkilenmiş, işçiler olay yerinde ambulansta ayakta tedavi edilmişti.

Öte yandan, Kahramanmaraş, Türkoğlu ve Kılılı Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve fabrika işçilerinin seferber olduğu yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Fabrikanın depo bölümündeki yangının söndürüldüğü, soğutma çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.


CİHAN