'Fark etmesek hepsi boğulurdu!'

Kilyos Plajı'nda, geçen 18 Ağustos Pazar günü akıntıya kapılarak açık denize sürüklenen 12 kişiyi, Su Sporları Derneği 2'nci Başkanı Cenk Sezgin'le arkadaşlarının kurtardığı ortaya çıktı.

Fark etmesek hepsi boğulurdu!
22 Ağustos 2013 Perşembe 11:10 tarihinde eklendi, 1.031 kez okundu.
DENİZDE CAN PAZARINI ANLATTI
 
Sezgin "Kurtardığımız kişilerden biri kaldırıldığı hastanede ölmüş. Onları son anda fark etmeseydik hepsi boğulmuş olacaktı" dedi.
 
Ahmet Kaçar (54), Mehmet Kaçar (23), Muhammet Kaçar (22), Emine Kaçar'la (16) 8 yakını, 18 Ağustos Pazar günü saat 19.00 sıralarında, Kilyos Plajı'ndan denize girdi. Sahilden yaklaşık 50 metre kadar açılan grup, bir anda akıntıya kapılarak açık denize sürüklenmeye başladı. Grubun imdat çığlıklarını aynı plajda su sporları merkezi bulunan Cenk Sezgin'le yanında çalışan Samet Ulucan ve Serkan Arslan duydu. Hemen jet-ski'lere binen Sezgin, Ulucan ve Arslan 12 kişiyi tek tek kurtararak kıyıya taşıdı. 
 
'FARK ETMESEK HEPSİ BOĞULURDU'
 
Yaşananları telefonla DHA muhabirine anlatan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Jet-Ski Teknik Kurul Başkanı ve Bodrum Cankurtarma ve Su Sporları Derneği 2'nci Başkanı Cenk Sezgin şunları söyledi:
 
"Su sporları merkezimizin malzemelerini denizden çıkarmaya çalıştığımız sırada çığlıkları duyduk. İnsanlar açığa sürükleniyordu ve tam bir can pazarı yaşanıyordu. Hemen Samet Ulucan ve Serkan Arslan'la jet-ski'lere binerek, denizdeki insanları toplayıp sahile taşıdık. Ancak kurtardığımız kişilerden biri kaldırıldığı hastanede ölmüş. Onları son anda fark etmeseydik hepsi boğulmuş olacaktı. Binlerce kişinin denize girdiği bölgede en azından bir kurtarma botu ve cankurtaran bulunmalı."

DHA