Fazıl Say fena yakalandı

Fazıl Say'ın twitter'daki ifadeleri nedeniyle "dini değerleri aşağılamak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmasının yankıları sürüyor.

Fazıl Say fena yakalandı
20 Nisan 2013 Cumartesi 11:10 tarihinde eklendi, 1.277 kez okundu.

 

Hakaret içerikli tweetlerden dolayı 10 ay hapis cezasına çarptırılan piyanist Fazıl Say’ın çok sayıda tweet’e dava açtığı ortaya çıktı.
 
Star gazetesinde yer alan habere göre ünlü piyanist, kendisiyle ilgili tweetler nedeniyle çok sayıda kişiyle mahkemelik olmuş.
 
HAKARET SAYIP DAVA AÇMIŞ
 
Say’dan şikayetçi olan Ali Emre Bukağalı, Say’ın Fenerbahçe’nin İsviçre takımına yenildiğinde attığı “Köy takımına elenme yavş...ğından utanıyorum” ifadelerini hatırlattı. Bukağalı, Sanatçı Ercan Saatçi’nin Say’a “Fazıl Say artık bu yavşaklıkları bıraksın” cevabı verdiğini, Say’ın bu karşılık üzerine Saatçi hakkında dava açtığını kaydetti. Say’ın “Türk halkının arabesk yavş...ğından utanıyorum” çıkışına  “Yavşak... Kendisi sanatçı mı?” diyen merhum Müslüm Gürses’e de dava açtığı belirtildi. 
 
GEREKÇELİ KARAR
 
İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hulusi Pur tarafından hazırlanan 10 sayfalık gerekçeli kararda demokratik toplumlarda, ifade hürriyetinin, ulusal güvenlik, kamu güvenliği ve düzeni, kamu sağlığı ve ahlakının korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve benzeri gerekçelerle sınırlama ve yaptırımlara bağlanabileceği hatırlatıldı. Kararda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "Otto-Preminger İnstitut" isimli davasının gerekçeli kararı örnek gösterildi.
 
Bu karardaki, "AİHS'in 10. maddesindeki hakların kullanılması çeşitli ödevler ve sorumluluklar yüklediğinden, bu sorumluluklar arasında başkalarını sebepsiz yere inciten ve insan ilişkilerinin gelişmesine yarayan kamusal tartışmaya hiçbir şekilde katkıda bulunmayan davranışlardan da kaçınmak gerekir. Bu nedenle meşru amaçla orantılı bir biçimde, dinsel açıdan kutsal sayılan nesnelere yönelik gereksiz saldırıları önlemek ve yaptırıma bağlamak gerekli olabilir" ifadesine yer verilen kararda, bu örnek kararın "temel hak ve hürriyetlerin sınırlanmasını gerektiren koşulları da açıkça gösterdiği" kaydedildi.
 
SAY NE DEMİŞTİ
 
Fazıl Say'ın alıntı yaptığı ve şikâyete konu olan Ömer Hayyam'ın şiirinin dörtlüğü şöyle:
‘Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? ‘Her mümin'e iki huri' diyorsun Cennet-i alâ k...... midir?
 
Say'ın kendi yazdığı tweetler ise şöyle:
 
”Muezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?” Ben ateistim :) diğer yarısını bilmem :)) Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum.