Feneryolu Tren İstasyonu'nda eylem

Kadıköy'de banliyö trenine binmeye çalışırken vagon ile peron arasına düşerek hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ailesi ve arkadaşları olayın yaşandığı yerde eylem yaptı.

Feneryolu Tren İstasyonunda eylem
16 Temmuz 2012 Pazartesi 13:59 tarihinde eklendi, 2.214 kez okundu.

 

Feneryolu Tren İstasyonu'nda toplanan grup adına konuşan Ilıcalı'nın ablası Canan Fergan, kardeşinin tren kazasında ölmesinde ihmali olanların cezalandırılmalarını istediklerini söyledi. 
     
Kazanın ardından makinist Abdullah Çiğdem ile kondüktör Süleyman Uğur Özkoç'un mahkemece serbest bırakıldığını hatırlatan Fergan, ''Bu kişilerin iş konusunda herhangi bir yetkinliğinin olup olmadığını, psikolojilerinin uygun olup olmadığını kontrol etmeden bunlar serbest bırakıldı. Yeteri kadar soruşturma yapılmadı'' dedi. 
     
Fergan, bu olayın bir kaza gibi gösterilmesine ve kader ile ilişkilendirilmesine karşı olduklarını ifade ederek, ''Ebru'nun paniğe kapılıp dengesini kaybettiği şeklindeki aslında işlenen suçu yok saymaya ve tepkileri esas sorumlulardan başka noktalara yönlendirmeye dönük söylemlerin yaygınlaştırılmasına izin vermemeye karalıyız'' diye konuştu. 
     
Ilıcalı'nın arkadaşı Aslı Tokanay da, toplu taşımadan yararlanmanın temel bir insan hakkı olduğunu ifade ederek, toplu taşımayı herkes için ulaşılabilir kılmanın ve toplu taşıma araçlarını kullanan insanların can güvenliğini sağlayacak önlemler almanın ise TCDD yönetiminin sorumluluğunda olduğunu savundu. 
     
Tokanay, yeni kazaların olmasını engellemek amacıyla eylem yaptıklarını ifade etti. 
     
Konuşmaların ardından arkadaşları Ilıcalı'nın fotoğrafını tren istasyonuna asarak, altına çiçek bıraktı.