Fethiyeli iş adamlarından RTİB’e ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan bir grup iş adamı, Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti. Görüşmelerde karşılıklı işbirliği ve Rusya’da iş yapma olanakları masaya yatırıldı.

Fethiyeli iş adamlarından RTİBe ziyaret
17 Eylül 2014 Çarşamba 11:52 tarihinde eklendi.

RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Başkanı Naki Karaaslan, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski, Yönetim Kurulu üyesi Georgi Tufar ve başka üye iş adamları katıldı.

World Food Moscow Genel Gıda Fuarı’na çıkarma yaptıklarını söyleyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Rusya’nın önemli pazar olduğunu ifade etti. Arıcan, “Amacımız bu gezimizde Rusya piyasasını araştırmak. Fethiye Rusya’ya meyve sebze ihracat ediyor. Bunu artırmamız lazım. Arkadaşlarımız fuarda görüşmeler yapıyor.” dedi.

RTİB Başkanı Karaaslan da Rusya’nın büyük bir devlet ve piyasa bakımından verimli olduğunu vurguladı. Karaaslan, “Ticari bakımından Rusya Türkiye’nin en büyük ortağı. Burada büyük pazar şansımız var. Az önce meyve sebze ihracatı konusuna değindiniz. İnanın Rusya artık her alanda olduğu gibi burada ciddi çalışmalar yapıyor. Yakın zamanda meyve sebze halleri ciddi düzene oturtulacak. Tüketici direkt üreticiyle temasa geçecek. RTİB olarak meyve sebze grubu da oluşturmayı düşünüyoruz. Bu alanda Türk iş dünyası olarak ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Çünkü, bugün durum değişiyor. Rusya ABD, Avrupa Birliği (AB) ve diğer batı ülkelerinin gıda ürünlerine ambargo uygulamaya başladı. Rusya, Türkiye dahil bazı üretici ülkelerden ithal edilen gıda ürünlerinin sevkiyatını artırmayı planlıyor. Türkiye’nin de buna hazır olması lazım. RTİB olarak her zaman kulaktan dolma bilgilere karşı çıkıyoruz. Türkiye’den et, süt, balık gibi ürünlerin olası ithalatı konuşuluyor. Meyve sebzede hareketlenmenin olacağı gözüküyor.” değerlendirmesinde bulundu.


CİHAN