Firari kolundaki dövmeden yakalandı

Şanlıurfa'da, 'adam yaralama ve insan ticareti' suçlarından hükümlü bulunduğu cezaevinden firar ettiği gerekçesiyle 3 yıldır aranan 41 yaşındaki Şahin Y., kolundaki eşinin isminin yazılı olduğu dövmesini fark eden polislerce yakalandı.

Firari kolundaki dövmeden yakalandı
08 Temmuz 2013 Pazartesi 19:51 tarihinde eklendi.
 
 
Daha önce eşi Saide Y.'yi 4 kez bıçakla yaraladığı ve bir akrabasını da öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla sabıkası bulunan Şahin Y., 2010 yılı başında insan ticareti suçunu işlediği gerekçesiyle yakalandı.

Yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şahin Y., Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki cezaevine konuldu. İddiaya göre, Şahin Y., bir süre sonra kaldığı cezaevinden firar etti. Güvenlik güçleri yaptıkları aramalara rağmen aradan geçen süre içerisinde firari hükümlü Şahin Y.'ye ulaşamadı.
 
KOLUNDAKİ DÖVME YAKALATTI
 
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, cezaevi firarisi Şahin Y.'nin memleketi Şanlıurfa'da olduğu bilgisine ulaşınca, gidebileceği bölgelerde çalışma başlattı.

Polisler, firari hükümlünün koluna eşinin adını dövme yaptırdığını öğrenince, şüpheli gördüğü kişilerin kollarına dikkat etmeye başladı. Polis ekipleri, bugün Kamberiye Mahallesi'nde otobüs bekleyen ve kolu dövmeli olan Şahin Y.'yi fark etti.

Polisler, yaptığı inceleme kolunda 'Saidem' yazılı dövmesi bulunan Şahin Y.'yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin yapılmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilen Şahin Y., kendisini görüntüleyen kameramanlara; "Bu daha başlangıç, bunun arkası da gelecek" diye bağırdı.
 
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli daha sonra götürüldüğü adliyede tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

DHA