Foça'da festival zamanı

İzmir'in Foça Belediyesi ile Uluslararası Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği Foça Şubesi işbirliğinde düzenlenen 2'nci Uluslararası Karma Sanatlar Festivali çeşitli etkinliklerle başladı.

Foçada festival zamanı
29 Ağustos 2013 Perşembe 18:36 tarihinde eklendi.
 
Foça Saklıbahçe Sanat Evi'nde buluşan ve ilçenin sokaklarını kortejle yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan kadın sanatçılar, burada Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Grup daha sonra Reha Midilli Kültür Merkezi'nde Foça konulu fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Festival kapsamında, sergiler, Saklıbahçe Sanat Evi ve Demokrasi Meydanı'nda workshoplar, Reha Midilli Kültür Merkezi duvarlarına grafiti resim çizimi, yabancı konuklar için Foça turları, çocuklar arasında 'Dünya Barış Günü' konulu pastel resim yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek.
 
Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği'nin 2007'de Trabzon'da kurulduğunu, belirten Foça Şubesi Başkanı ressam Leyla Buhara, "25 sanatçı katılımcımız var. Yurtdışından sezon dolayısıyla uçak bileti bulamayan çok sayıda yabancı arkadaşımız festivale katılamadı. Gelecek yıllarda iyi bir planlamayla bu sayı çok daha fazla olacaktır. Biz Bir Adım attık. Bunun hem ülkemizde hem dünyada artarak devam etmesini umuyoruz" dedi. Festival 1 Eylül'e kadar sürecek.

DHA