Gaziantepli KORKTU, sokağa çıktı

GAZİANTEP'te, sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri kentte faaliyet gösteren Suriye Geçici Hükümeti’nin tehlike arz ettiğini belirterek kentten çıkarılmasını istedi.

Gaziantepli KORKTU, sokağa çıktı
10 Aralık 2014 Çarşamba 16:21 tarihinde eklendi, 1.727 kez okundu.
GAZİANTEP'te, sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri kentte faaliyet gösteren Suriye Geçici Hükümeti’nin tehlike arz ettiğini belirterek kentten çıkarılmasını istedi.
 
Gaziantep Meslek Odaları Birliği üyesi STK temsilcileri, ABD'nin saldırı uyarısında bulunarak vatandaşlarına gitmemeleri tavsiyesinde bulunduğu Gaziantep'teki Suriye Geçici Hükümet binası önünde basın açıklaması düzenledi. STK'lar adına konuşan Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, Suriye Geçici Hükümeti’nin Gaziantep için tehlike oluşturduğunu bildirdi. Geçici hükümetin Gaziantep’ten çıkarılmasını isteyen Demirci, binaya saldırı yapılacağına yönelik haberleri endişe içinde izlediklerini dile getirerek şunları söyledi:
 
"ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada kentimizde bulunan Suriye’deki muhaliflerin geçici hükümet binasına saldırı istihbaratından söz edilmektedir. Bu açıklamayla ABD vatandaşlarına güvenlik ve bölgeyi terk etmeleri uyarısı verilmiştir. ABD Büyükelçiliği’nin bu açıklaması her ne kadar yetkililerce güvenilmez kabul edilse bile, siyaseten bir algı operasyonunun parçası olma ihtimali bulunsa bile, başta bu bina olmak üzere kentimizdeki bazı binalarda Suriyeli ve bazı batılı devletlerin personellerinin yürüttüğü faaliyetler Gaziantepliler tarafından endişe ile izlenmektedir. Bu durum, kentte yaşayan insanların güvenliklerini ve huzurunu tehdit etmektedir. Yetkililere, kent ve bölge sakinlerinin güvenliklerinden sorumlu olduklarını hatırlatırken, kentin insanları yani, hemşerilerimizle birlikte endişemizin ortadan kalkması için bu yapının ve Gaziantep’teki her türlü dış kaynaklı örgütlenme mekanlarının kentimizden çıkarılmasını; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gaziantep Valisi Erdal Ata’dan acilen talep ediyor, milletvekillerini bu konunun takibi ve bir an önce sonuçlandırılması için göreve çağırıyoruz."

DHA