Gemlik'teki deprem Bursalıları sokağa döktü

Bursa'nın Gemlik ilçesinde saat 21.16'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bursa merkezde de hissedilen deprem vatandaşları sokağa döktü.

Gemlikteki deprem Bursalıları sokağa döktü
17 Ağustos 2013 Cumartesi 23:54 tarihinde eklendi, 2.503 kez okundu.

Merkez üstü Gemlik Engürücük köyünde saat 21.16'da meydana gelen deprem, yerin 5.7 kilometre altında gerçekleşti. Gemlik ve çevre ilçelerde ve Bursa'da da hissedilen depremde çok sayıda vatandaş ise depremden kaçarken yaralandı. Ayrıca 1999 yılı 17 Ağustos depremini yakından yaşayan Gemliklilerden bir çoğu ise panik sonrasında hastaneye kaldırıldı.

Depremden çok korktuklarını belirten vatandaşlar, kendilerin dışarı attıklarını belirterek. "Deprem yerin altından geldi. Çok korktuk, kendimizi dışarı attık. Ailecek çay bahçelerinde oturuyoruz. Ne kadar oturacağımız belli değil." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu gün Bursa'da başlattığı kentsel dönüşüm projesi ve 17 Ağustos 99 depreminin yıldönümüne denk gelen deprem sonrasında vatandaşlar büyük korku yaşadı.

YARALANAN VATANDAŞLAR HASTANEYE KOŞTU

Bazı vatandaşların kendini korku ile balkondan attığı öğrenildi. İlçede çok sayıda ambülansın çalıştığına değinen bazı vatandaşlar ise, "Oğlumun bir komşusu kendini balkondan atmış ve hastaneye götürmüşler. Bende şu anda oraya gidiyorum. Bizde düğünde idik, aniden salladı. büyük bir gürültü oldu ve lambalar söndü. Herkes düğünü bırakıp kaçtı." diye konuştu.

Deprem sırasında yaşadığı korku ve panik ile sandalyeden düşen Türkan Yazıcı ise müşahede altına alındı. Depremde çok korktuğunu belirten Yazıcı'nın konuşmakta zorlandığı gözlendi.

Bazı vatandaşlar ise deprem sonrasında kendilerini dışarı attıklarını belirterek, "Şu anda komşumuz ile dışarıda oturuyoruz. Ne kadar otururuz belli değil ama korktuk." dedi.


CİHAN