Gezi Parkı 'HERKESE' açıldı

Ağaçların yıkılması ve Topçu Kışlası projesi nedeniyle günlerce süren protestolara sahne olan Gezi Parkı yeniden acıldı.

Gezi Parkı HERKESE açıldı
08 Temmuz 2013 Pazartesi 13:58 tarihinde eklendi, 1.175 kez okundu.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Taksim’de Gezi Parkı’da incelemelerde bulundu.15 Haziran'da halka kapatılan park bugün açıldı. Vali Mutlu'nun açılış konuşması yaptığı sırada bir vatandaşın sorusu sonrası ortaya hayli ilginç bir diyalog çıktı.
 
VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA: BURASI İNSANLARIN BULUŞMA TANIŞMA ALANIDIR
 
Halkımızın bu parkı ziyaret etmesi açısından ne kadar harika bir hale getirdiğimizi gördüm. Bu yaz sıcağında serin bir mekan, ağaçlarla süslü, fıskiyelerle süslü bir mekan. Zaten cennetten köşe olan İstanbulumuzun cennet bir köşesi oldu. Bugünden itibaren kullanıma açılmış olmasından dolayı halkımız tarafından da beğenilip takdir edileceğini düşünüyorum. 
 
İstanbullular 24 saat parkı gezip dolaşabilir.
 
Gezi Parkında çalışmalar bitti, eksiğimiz yok.
 
Bunlar hedefimiz nedir burada halkımızın parklarımızı kullanması. Parklar halkındır. Bu insanlarımız arasında ayrım söz konusu değildir. 
 
İstanbullulara ait olan parkın İstanbullularla buluşma vaktidir. Halkımızı buraya davet ediyoruz.
 
Beyoğlu belediyesinin böyle bir çadır kurma faaliyeti söz konusu değildir. Burada çadır kurulması söz konusu değil. Ama yine Beyoğlu belediyesinin burada bir ramazan etkinliği var.
 
Ramazan ayına mahsus sadece oruç saatlerine mahsus olmak üzere belli bir mühlet etkinliği olacak.
 
Halkımıza ait olan parkları halkın giremeyeceği, gösteri alanına dönüştürülmesi halka eziyettir. 
 
Gösteri yapmak isteyenler bize müracaat ederlerse gereğini yaparız.
 
İstanbul halkı halk olarak parkına sahip çıkar. Gösteri yapmak isteyenlere yasalarda var olan bize müracaat ederlerse bu hakların kullandırılmasını sağlarım.
 
Bazı gruplar Bu park bize aittir diyerek bir grup kendini bu halkın yerine koyarak buranın sahibi halk değil bizleriz derse buna müsaade etmeyiz.
 
Hiç kimse parklarımızı bloke edemez.
 
Bu ülke hukuk ülkesidir. Hukukun dışında olan hiç bir harekete müsade etmeyiz. Şikayetçi olmak isteyenlere hukukun her türlü merci açıktır. 
 
Kucaklaşma istiyoruz, barış istiyoruz. Bu aylarda bütün kırgınlıklar bir kenara bırakılır. Ülkemizde huzulur bir ramazan hepimizin dileğidir. Herkes kıymetlidir. Hiç kimse kendini hukukun üstünde tutmaya hakkı yoktur.
 
Burası insanların buluşma ve tanışma alanıdır. 
 
AÇILIŞTA İLGİNÇ DİYALOG
 
Vali Mutlu, Gezi Parkı'nın açılışını yaparken dışarıda da protesto vardı. Islık çalan bir grup, 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları attı. Vali Mutlu'nun açıklaması sırasında bir kadın vatandaş 'Parkta eşimle öpüşebilecek miyim' dedi. Vali Mutlu da 'Millet yadırgamıyorsa istediğinizi yapabilirsiniz' yanıtını verdi.
 
FORUMLAR GEZİ'YE TAŞINIYOR
 
Taksim Dayanışması da Gezi Parkı’nın halka kapatılmasına ve Cumartesi günü yaşanan olaylara tepki göstermek amacıyla diğer parklarda yapılan forumları Gezi Parkı’na taşıma kararı aldı. Açıklamada “Bugün saat 19.00’da kendiliğinden yeşererek yalnızca İstanbul’a değil tüm Türkiye’ye bir demokrasi örneği olarak yayılan forumlarımızın ışığını Gezi Parkı’na da taşımaya kararlıyız. Bütün dünyaya örnek olan dayanışmamızdan, taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve asla vazgeçmeyeceğiz” denildi.

DHA