"Gezi'de dünyayı ayağa kaldırdınız, Paris'i de yayınlayın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'teki eylemler üzerinden Batı'yı eleştirdi; "Gezi eylemlerinde dünyayı ayağa kaldırdılar. Hadi şimdi de aynı şekilde yayınlayın" diye konuştu.

Gezide dünyayı ayağa kaldırdınız, Parisi de yayınlayın
10 Aralık 2018 Pazartesi 16:51 tarihinde eklendi.
Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:
 
"Haklarını kullanamayan insanlar şahsiyet kazanamaz, sorumluluk sahibi olamaz. İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar da medeni olamaz. Peygamner efendimizin Veda  Hutbesi medeniyetimizin en önemli insan hakları belgesidir. Kültürümüzde insan hakları denince Yunus Emre'nin yaradılanı severiz yaradandan ötürü der. İnsanı sevmeyen ve haklarına saygı duymayan tabiatı da sevmez. Tabiattaki varlıkların haklarına saygı duymaz. 
 
Bugün dünyada insan hakları diye bağıranlar en kötü sicile sahip olmaları tesadüf değildir. İstanbul'da yaşanan Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna özellikle soyunanlar, Paris'te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler. Medyada Fransa, Hollanda, Bürüksel'i izlemedik. Gezi eylemlerinde dünyayı ayağa kaldırdınız. Niye, burası Türkiye olduğu için mi? Hadi şimdi aynı şekilde yayınlayın! Yayınlamadılar, dürüst değiller. Bizi demokrasi sınavlarına tabi tutanlar namlular kendilerine yöneldiğinde demokrasiyi askıya almaktan çekinmediler.