Giresun Valisi'nden yeni uygulamalar

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, şeker ve tuzdan sonra lokanta, restoran, kahvehaneler ile çay ocaklarına yönelik yeni radikal uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Giresun Valisinden yeni uygulamalar
31 Aralık 2012 Pazartesi 16:00 tarihinde eklendi.

 

Şahin'in hazırladığı yeni uygulamalara göre, lokanta ve restoranlarda bulaşık makinesi kullanılacak, her kahvehane ile çay ocağında 3 yerel ve 2 ulusal gazete zorunlu olarak bulundurulacak. 
 
Vali Şahin, yaptığı açıklamada, tuz ve şeker genelgeleri yayınladığını hatırlatarak, uygulamanın Giresun halkının sağlığını düşündüğü için hayata geçirildiğini kaydetti. Vali Şahin, "Amacımız yasaklamak değil, halkımıza rehberlik etmektir." dedi.
 
Sağlığın her şeyin başında geldiğini söyleyen Vali Şahin, şunları aktardı: "Kişilerle ilk karşılaştığımızda konuşmaya önce sağlıktan başlarız. Ondan sonra konuya gireriz. 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, Valilere ve kaymakamlara sağlıkla ilgili gerekli tedbirleri alma görevi verilmiştir. Bu Kanun’dan hareketle halkımızın sağlığının korunması ve daha sağlıklı olması için onlara rehberlik etmek amacıyla bu genelgeler hazırlanmıştır. Bu genelgeler, yasak veya emir olarak değerlendirilmemelidir."
 
Vali Şahin, tuz ve şeker genelgesinden sonra hayata geçireceği yeni uygulama hedeflerini de açıkladı. Gelecekte lokanta ve restoranlarda bulaşık makinesi kullanılması mecburiyeti getireceklerini söyleyen Vali Şahin, ayrıca her kahvehane ve çay ocağında da 3 yerel ve 2 ulusal gazete bulundurulma uygulamasını başlatacağını sözlerine ekledi.
 
 

CİHAN