Giresun'da trafik kazası

Giresun'da meydana gelen trafik kazasında aşırı hızlı TIR, kırmızı ışıkta bekleyen 7 araca çarparak durdu.

Giresunda trafik kazası
02 Eylül 2013 Pazartesi 18:35 tarihinde eklendi, 7.059 kez okundu.


Kaza, bugün Karadeniz Sahil Yolu liman kavşağında meydana geldi. Hüseyin Cavit Civelek (58) yönetimindeki inşaat demiri yüklü 61 K 11952 plakalı aşırı hızlı olduğu iddia edilen TIR, kırmızı ışıkta bekleyen bir başka TIR'a çarpmamak için direksiyonu sol şerite kırdı.

Hızını alamayan TIR, önce Yahya Kaçgan yönetimindeki 34 JU 6652 plakalı araca arkadan çarparak liman kavşağında kırmızı ışıkta bekleyen Halil Bülent Karaahmetoğlu yönetimindeki 28 DC 630'a, daha sonra Osman Topal yönetimindeki 28 ER 560, İsmail Kaplan yönetimindeki 28 AK 558, 28 AL 295 plakalı araç ve son olarak Zekeriya Ünal yönetimindeki 06 YUC 85 plakalı araca sırayla çarptı.

Kaza nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun kent girişi kapandı. TIR sürücüsü Civelek büyük şok yaşadı. TIR'ın refüje sıkıştırdığı ve adeta ezdiği 06 YUC 85 plakalı otomobilin sürücüsü Zekeriya Ünal, "Yeşil ışığın yanmasını bekliyordum. Birden bir gürültü koptu. Bir baktım kamyon geliyor. Yapacak bir şey yok. Kendimi Allah'a bıraktım. Ama çok şükür bir şeyimiz yok" diyerek kazayı anlattı.

Kaza sonrası Karadeniz Sahil Yolu savaş alanına dönerken, trafik kontrollü şekilde verildi. Araçlar çekici yardımıyla kaza yerinden kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


CİHAN