"Girişimcilere destek veriyoruz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, girişimciye çok önem verdiklerini belirtti.

Girişimcilere destek veriyoruz
16 Kasım 2013 Cumartesi 18:29 tarihinde eklendi.

Bakan Ergün, "Kendi işini kurmak isteyenlere de çok büyük destekler veriyoruz. İstihdam sağlayan sanayicilerimize de destekler veriyoruz." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde faaliyete başlayan Koruma Temzilik A.Ş. üretim tesisi açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Ergün, ülkede iş ve istihdama yönelik yapılan çalışmalarda özgürlükçü katılımcı serbest piyasa olması gerektiğini söyledi.

Nihat Ergün, "Alın teri önemli ancak akıl teri olmadan olmaz, Türkiye’nin çok büyük zenginliği var. Müteşebbis gücü var, uluslararası gücü, tarihsel ve jeopolitik gücü var. Ancak yer altı gücü yok. Bu fırsatları girişimciler çok iyi değerlendirmelidir. Fırsatlar varsa hazır beyinler için vardır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de girişimcilik konusunda 20 yıldır kurslar düzenlediklerini kaydeden Bakan Ergün, “KOSGEB olarak verilen kurslarda girişimci olanlar bu fırsattan yararlanıyor. Girişimciye çok önem veriyoruz. Kendi işini kurmak isteyenlere de çok büyük destekler veriyoruz.

İstihdam sağlayan sanayicilerimize de destekler veriyoruz. Demokrasiye, piyasa istikrarına önem verdiğimiz müddetçe, fırsatlardan faydalanabiliriz. Dünyada çok büyük fırsatlar var. Afrikada, Ortadoğu'da, yakın çevremizde de çok büyük fırsatlar var." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de konuşmasında Hatay’ın coğrafi konumuna dikkat çekerek, “Bulunduğumuz şehir coğrafya itibari ile çok önemli bir yerdeyiz. Asya ile Avrupa arasında enerji üreten ve enerji tüketen, batı ile doğu kültürleri arasında yer alan, askeri ve kültürel açıdan kilit noktada yer almaktayız.

Bu coğrafyada yaşayan insanlarımız her zaman uyanık ve diri olmak zorundadır. Sosyal barışı katkı sağlamak zorundadır. 11 yıl önce yatırım yapmaya çekinen girişimcilerimiz bugün itibari ile yatırım yapmak için yer almaktadır. Hatay yatırım yapılacak en kilit noktaların başında yer almaktadır.” diye konuştu.

Bakan Ergin, Hatay’ın Ortadoğuya yakınlığı ile cazibesini her geçen gün arttırdığına dikkat çekerek, “Bölgemiz Kuzey Afrika’ya, Ortadoğu’ya yakınlığı ile yatırımcılar için aranılan bir ülke. Yatarım yapmak isteyen gerçek kişilerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında bizler elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.

Karayolu ile hava yolu, deniz yolu ile çok önemli potansiyele sahibiz. İskenderun Limanı'nın özelleşmesi ve Hassa Tüneli'nin ihale edilmesi, tünelin açılması ile Kırıkhan Hassa ilçelerimizdeki girişimcilerimiz yarım saat içerisinde İskenderun Limanı'na inecekler bu da bölgemiz ekonomisi için çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise dünyada her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da korkunç bir rekabet yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Türkiye’nin bu rekabetten geri kalmaması, oyundan geri düşmemesi için illerin de koşması gerekiyor.

İllerin koşması için yatırımların da olması gerekir. Yatırımcılarımız ve müteşebbislerimiz sayesinde bölgemizde de ekonomide de doğru koşmaya başladık. Son yıllarda sanayi kapasitemizin yanı sıra enerji kapasitemiz de hızla artmakta. İlimiz Hatay 81 il içerisinde yıllık enerji tüketimi açısından 6. sırada yer almaktadır.”

Yapılan konuşmaların ardından başlayan Koruma Temizlik A.Ş. Üretim Tesisi açılış kurdelesi kesildi.
    
Açılış töreni sonrası bakanlar tesiste incelemelerde bulundu.


CİHAN