Gönül Elçileri Projesi Çorum'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi Çorum'da da hayata geçirildi.

Gönül Elçileri Projesi Çorumda
28 Ocak 2013 Pazartesi 18:34 tarihinde eklendi.

 

Proje ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması, insan kaynağının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amaçlanıyor. 
 
Bir otelde düzenlenen proje tanıtımına Çorum Valisi Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, vali yardımcıları ve eşleri, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile eşi Hatice Külcü, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Çorum İl Müdürü Ali Dinçer, projenin, toplumda farkındalık oluşturmak ve gönüllü sayısının artırılması için başlatıldığını söyledi. 
 
Çorum Valisi Sabri Başköy de gönüllülüğün, 'dertli olmanın, bir derdin peşine düşmenin' diğer adı olduğunu söyledi. Gönül elçisinin, hiçbir maddi karşılık beklemeden dayanışma ruhu içerisinde, özgür iradesi ile sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynaklardan toplumun dezavantajlı grupları olan çocuklar, kadınlar, engelliler yaşlılar ve vb grupların yaşam kalitesini artırmak için verdiği hizmet olduğunu kaydeden Başköy, şunları ifade etti:
 
''Köklü bir medeniyetin bize mirası olan gönüllülük, aynı zamanda 'sorumlu vatandaş' kimliğini yansıtmaktadır. Bir bireyin maddi karşılık beklemeden yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışması, genel olarak toplum yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için gayret etmesi bu çerçevede değerlendirilmektedir. İhtiyaç sahibi insanlara katkı sağlamak isteyen herkes gönül elçisidir.
 
Ülkemizde, koruma ve bakım altında 14 bin çocuğumuz var. İlimizde de 132 çocuğumuz koruma ve bakım altındadır. Bu çocuklar büyüyecek ve bu ülkeye, vatana, millete faydalı evlatlar olacaklardır. Tek başına devletimizin bunu başarması zor gözükmektedir. Altın kafese de koysak çocuklarımıza o yuva sıcaklığını veremiyoruz. Onlara, yuva sıcaklığını hissedeceği aileleri bulmak, bu çocuklarımız ile aileleri bir araya getirmek bizim en büyük görevimiz. Bu alan çok duygusal, çok insani, ancak bir o kadar da mukaddes bir alandır. Bir yetimin başını okşamanın kıymetini çok iyi anlamalıyız. Aile sıcaklığından mahrum olan her çocuk potansiyel bir sorundur. Burada tabi ki çocuklarımızın bir suçu yok. Sevgi ve şefkatin yerini başka bir şeyle dolduramıyoruz. Bu çocuklar açısından sıcak bir yuva içerisinde yer almak, aile içinde yetişmek çok önemlidir.'' 

CİHAN