"Gönül Elçileri" Projesi hayata geçirildi

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen eşi Betül Taşkesen ile birlikte ilde “Gönül Elçileri” projesini hayata geçirdi.

Gönül Elçileri Projesi hayata geçirildi
11 Ocak 2013 Cuma 23:57 tarihinde eklendi.

 

Proje kapsamında 'Ben toplum için ne yapabilirim, ben insanlık için, toplumum için bir şeyler yapmak istiyorum' diyen herkese bu projede kapının açık olduğunu belirten Vali Taşkesen, projenin ilk ayağının da 'koruyucu aile' olduğunu ifade etti.
 
Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törene eşi ile birlikte katılan Vali Taşkesen burada yaptığı açıklamada “Gönül Elçileri” projesine destek çıkılmasını istedi. Vali Taşkesen, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan "Gönül Elçileri Projesi"nin Tokat'ta "Tokat'ta Çiçekler Açıyor" sloganıyla hayata geçirildiğini söyledi.
 
Projenin 5 ayağının olacağını belirten Taşkesen, "Bu proje, Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin tarafından bir kampanya şeklinde duyuruldu. 81 ilin vali eşlerini Ankara'ya toplayarak, bu proje kamuoyunu duyuruldu. 'Ben toplum için ne yapabilirim, ben insanlık için, toplumum için bir şeyler yapmak istiyorum' diyen herkese bu projede kapı açık. Bu projenin ilk ayağı koruyucu aile. Bugün de zaten buna ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Projenin Tokat'taki gönül elçisi olan Taşkesen'in eşi Betül Taşkesen ise, "Bu projeye için elimizden gelen bütün desteği sağlayarak halkımızla birlikte çalışacağız. Ayrıca basın mensuplarının bize vereceği destek çok önemli. Basında bu proje ne kadar yer bulur ve tanıtılırsa biz de projemizi halkımıza duyurmuş oluruz." diye konuştu.

CİHAN