Gönüllü oldular yardıma koştular

Bolu'da Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım gönüllüsü olan ev hanımları ile üniversite öğrencileri, kapı kapı dolaşarak yardıma muhtaç ailelere Ramazan kumanyası dağıtıyor.

Gönüllü oldular yardıma koştular
12 Temmuz 2013 Cuma 13:00 tarihinde eklendi.

Geçtiğimiz aylarda faaliyete giren Kimse Yok Mu Deneği Bolu Şubesi, yardıma muhtaç ailelere elini uzatmaya başladı. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen yüzlerce aile için Ramazan kumanyası hazırlandı. Tek tek tespit edilen ve kaydedilen ailelere kumanyalar dernek gönüllüsü vatandaşlar ve dernek yetkilileri tarafından dağıtılıyor. Aynı sırayı paylaşan üniversite öğrencileri Yeşim Kaya, Maral Sylapowa ile aynı mahallenin havasını teneffüs eden ev hanımları Hayrünnisa Akarman, Elvide Erçetin, Aysel Yücel Yıldırım bu gönüllülerden sadece bir kaçı. Derneğin faliyetlerini duyan ve gönüllü olan ev hanımları ile üniversite öğrencileri 'çorbada bizimde tuzumuz olsun' diyerek yardımlaşma kervanına katılmış.

Dernekten gelen telefonla birlikte toplanan gönüllülerin gidilen her adreste farklı bir dram ile karşılaşması mümkün. İlk eşi kanserden vefat eden ve 9 çocuğu ile ortada kalan 48 yaşındaki Sıtkı Gökalp bu ailelerden biri. Gökalp, Batman'dan Bolu'ya geçim sıkıntısı nedeniyle göç etmiş. Çocuklarının ortada kalmaması için ikinci evliliğini yapmış. Dernek gönüllüleri, geçici işlerde çalışarak ailesini geçindirdiğini belirten Gökalp'in derdini dinledi.

Yaptıkları işi çok sevdiğini belirten gönüllülerden Hayrünnisa Akarman, "Faydalı olmak için gönüllü olduk. Birilerinin mutlu olduğunu görmek bizim için en büyük kazanç." dedi.

500 AİLEYE KUMANYA DAĞITILACAK

Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şube Müdürü Ali Kavaz, Ramazan ayı boyunca 500 aileye kumanya dağıtmayı hedeflediklerini söyledi. 300 kumanyanın hazır olduğunu belirten Kavaz, hayırseverlerin katkılarıyla bu sayının 500 olacağını belirtti. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak yardım etmek isteyenlerin yardımlarını beklediklerini söyleyen Kavaz gönüllü olmak isteyenlerin derneğe gelmeleri ve kayıt işlemlerini yapmaları gerektiğini söyledi.

Bu Ramazan’da 'Bir Dünya İyilik İçin Niyetliyiz’ sloganıyla 2013 Ramazan kampanyasını başlatan Kimse Yok Mu, Ramazan coşkusunu Türkiye’de 81 ilde dünyada 103 ülkede 1.168.000 kişiye iftar, 288.300 kişiye kumanya dağıtmayı hedefliyor.


CİHAN