Google Nexus 7 güncellendi

Google ve Asus işbirliği ile üretilen uygun fiyatlı tablet bilgisayar Nexus 7’nin fiyatlandırmasında ve özelliklerinde bir takım değişikliklere gidildi.

Google Nexus 7 güncellendi
30 Ekim 2012 Salı 14:20 tarihinde eklendi.

 

Google’ın 29 Ekim’de düzenlemeyi planladığı Android etkinliği, Sandy Kasırgası nedeniyle iptal edilmek zorunda kalınca, yeniliklerin duyurulması da ileri bir tarihe ertelenmişti. Google bu konudaki beklentilere resmi Google blogu üzerinden yanıt verdi.
 
Nexus 4 ve Nexus 10’u tanıtan Google, Nexus 7 için de bir takım güncellemeler gidildiğini duyurdu. Buna göre 8GB kapasiteli belleğe sahip Nexus 7 modelini listeden çıkaran Google, Nexus 7’nin bellek seçeneklerini 16GB ve 32GB olarak belirledi. Artan bellek boyutuna rağmen fiyatları değiştirmeyen şirket, 8GB fiyatına 16GB’lık modelin, 16GB fiyatına da 32GB’lık modelin satılacağını ilan etti.
 
Bunun yanı sıra Nexus 7’ye çok konuşulan 3G desteğini de sonunda kazandırıldı. Sadece 32GB kapasiteli bellek seçeneği ile satılacak olan 3G modeli, 299$’lık fiyat etiketi ile vitrinlerdeki yerini almış olacak.