Gördüğü resmi Che sanınca

Bülent Arınç, esnaf ziyareti sırasında bir sanat galerisine dışarıdan bakıp, içeride duvarda asılı gördüğü fotoğrafı Ernesto Che Guevara sandı.

Gördüğü resmi Che sanınca
08 Haziran 2011 Çarşamba 08:16 tarihinde eklendi, 1.160 kez okundu.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da İmam Hatip Mezunları Derneği mensupları ile yaptığı kahvaltının ardından Yeşil Türbe ve Yeşil Cami'yi gezdi. Cami çıkışı bir çay bahçesinde oturup vatandaşlarla sohbet eden Arınç, ardından çevredeki antikacı, sanat galerisi ve turistik eşya satılan dükkanları ziyaret edip esnafa hatır sordu, "hayırlı işler" dileğinde bulundu.
 
DUVARDAKİ FOTOYU CHE ZANNETTİ
Habertürk'ün haberine göre; Arınç, bir sanat galerisine dışardan bakarken, içeride duvarda asılı bir fotoğraftaki kişiyi, Arjantinli devrimci Ernesto Che Guevara sandı.
 
"Ben Che Guevara'dan çok korkarım, girmem oraya" diyerek espri yapan Arınç, girdiği galeride çalışan kadına, "Siz mi yapıyorsunuz bu eserleri" diye sordu. Görevli kadın ise, eserlerin galerinin sahibi sanatçı tarafından yapıldığını söyledi. Bunun üzerine Arınç, "Kendisi nerede? Tanışalım" dedi. Görevli ise, sanatçının burada olmadığını ama duvarda fotoğrafı bulunduğunu belirterek, Arınç'a Che Guevara sandığı galeri sahibi ressam Metin Karanisoğlu'nun fotoğrafını gösterdi.
 
"ÇAY ISMARLAYIP, KAFASINDAKİ BAZI DÜŞÜNCELERİ YIKMAK İSTERDİM"
Galeri sahibi Ressam Metin Karanisoğlu ise, "İşyerimde değildim, çok üzüldüm. Che Guevara dünyada örnek alınan, kendisi de Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alan bir kişidir. Ben işyerimde olsaydım, sohbet çok daha renkli olurdu. Çay ısmarlayıp, kafasındaki bazı düşünceleri yıkmak isterdim" dedi.
 
"HÜNKAR İSMİNİ ÇÖP KUTULARINDAN KALDIRIN"
Arınç, galerisi ziyaretinden sonra merdivenlerden inerken bölgede faaliyet gösteren bir lokantanın isminin "Yüce Hünkar" olduğunu gördü. Arınç, bu sırada yanına gelen işyeri sahiplerine "Hünkar ismi değerlidir. Çöp kutuları üzerindeki 'Hünkar' yazısını kaldırın" dedi.
 
İşyeri sahipleri ise bu taleple birlikte harekete geçip çöp kutularının yanına gidip ters çevirirken, yazıların söküleceği öğrenildi.