Güngören'de askerlik şubesini bakanlar açtı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Güngören Askerlik Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 18:11 tarihinde eklendi.

Bakan Yılmaz, vatandaşlara her zaman en iyi hizmeti vermeye amaçladıklarını söyledi.

Güngören Askerlik Şubesi’nin açılış törenine; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ve birçok davetli katıldı.

Açılışta konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Biz Milli Savunma Bakanlığı olarak istiyoruz ki, vatandaşımız devlet kapısına hiç gelmesin, gelecekse de çok beklemesin. Vatandaşları bekletmeyerek, en iyi hizmeti vermek için en iyi hizmet binaları yapıyoruz. Bu hizmet binalarında bilgi sistemi projesiyle vatandaşlarımızın askerlik işlemlerini kayıtlı olduğu askerlik şubesine gitmeden istedikleri askerlik şubesinde online olarak yapabilmesi için hizmet getirdik." ifadelerini kullandı.

BAĞIŞ: ORDUMUZ, ÇÖZÜM SÜRECİNİN EN BÜYÜK GÜVENCE KAYNAĞIDIR'

Kendi ordusuna 'peygamber ocağı' diyen başka bir milletin olmadığını söyleyen AB Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış ise, "Bugün ordumuz, üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği sürecindeki en önemli güçlerimizden bir tanesi. Şu anda dünyanın en güçlü, en dinamik, en iyi teçhizatlı ordularına sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Ordunun çözüm sürecinde en büyük güvence kaynağı olduğunu söyleyen Bağış, "Bu ülke 40 yıldır bu milletin kanını emen terör belasıyla mücadelede kendi gücünü ispat etmiştir. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda da kendini ispat etmiştir. Bugün bu terör belasını başımızdan defettiğimiz çözüm sürecinde de en büyük güvencemiz yine ordumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından askerli şubesinin açılış kurdelası kesildi. Açılışa katılanlar, askerlik şubesinin bahçesinde fidan dikti.


CİHAN