Hac müracatı yapacaklar dikkat

Hac müracaatlarında, daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek.

Hac müracatı yapacaklar dikkat
30 Ocak 2013 Çarşamba 18:43 tarihinde eklendi, 1.681 kez okundu.

Müracaatlardan veya kura çekiminden sonra daha önce hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinerek, kayıt ücretleri iade edilmeyecek.

 
Hacca gitmek isteyenlerin kayıtları, 04-22 Şubat 2013 tarihleri arasında müftülüklere veya internet üzerinde yapılacak. 2013 yılında hacca gitmek üzere “İlk defa kayıt” yaptırmak isteyenler, bankaya 15 lira ön kayıt ücretini yatıracak. Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, daha önce vekâleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerinin de müracaatlarının kabul edilmeyeceğini söyledi. 2012 yılında kuraya katılıp hacca gidemeyenlerin “Kayıt yenileme” işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacağını belirten Topal, 2012 yılı tercihlerinden; il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenlerin müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceğini kaydetti.

Müftülüklere doğrudan form dilekçesiyle müracaat edenlerin, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye ekleyerek kayda aldıktan sonra dilekçenin bir fotokopisini müracaat edene verileceğini ifade eden Topal, “Müftülüklere yapılan müracaatlarda kayıt parasını yatırdığına dair dekontu, müracaat dilekçesi ile birlikte süresi içerisinde müftülüklere teslim etmeyen ve kayıt numarasını da almayanların müracaatları geçerli olmayacak. Bunlar kuraya dahil edilmeyecek. Talep etmeleri halinde ise yatırdıkları ücret kendilerine iade edilecek. Hacca gitmek isteyenlerin geniş ve detaylı bir şekilde bilgi almak isteyenler müftülüğümüze başvurabilirler.” dedi. 

CİHAN