"Hacettepe için kurallar uygulanacak"

Nakil ruhsatı iptal edilen Hacettepe Tıp Fakültesi ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'söylenecek bir şeyin olmadığını, kuralların uygulanacağını' ifade etti.

Hacettepe için kurallar uygulanacak
25 Mart 2012 Pazar 08:20 tarihinde eklendi.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kompozit doku nakli ruhsatı iptal edilen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akdağ, Hacettepe seçkin bir fakülte ama kurallar uygulanacak" dedi.

Recep Akdağ, toplantı ve etkinliklere katılmak üzere geldiği Adana'da havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hacettepe Tıp Fakültesi'nin yüz ile kol ve bacak nakilleri ruhsatının iptal edilmesiyle ilgili soru üzerine Recep Akdağ, söyleyecek çok fazla şey olmadığını ve ''söylenenlerin söylendiğini'' kaydetti.

 

Recep Akdağ, kısaca şunları söyledi: "Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi seçkin bir fakülte. Diğer organ nakilleriyle ilgili bugüne kadar çok başarılı işler yapmıştır. Bundan sonra da başarılı hizmetlerinin devam edeceğine inanıyoruz. Ama kurallar uygulanacaktır. Çünkü bizim için insan hayatı son derece önemlidir. Bundan sonra da insanımızın hayatını birinci derecede önemli olarak gören bir anlayışla hizmetlerimize devam edeceğiz.''

'HAYAT KURTARAN NAKİLLERE ODAKLANALIM'
Organ nakli konusundaki 'cömertliğin' sürdürülmesini isteyen Bakan Recep Akdağ, ''Organ nakli sadece yüz, kol ve bacak naklinden ibaret değil. Böbrek, karaciğer, kalp, ince bağırsak da önemli. Akciğer nakilleri de Türkiye'de başladı. Akciğer nakilleri gibi çok önemli, hayat kurtarıcı nakiller var. Bunlara odaklanmalıyız" dedi.

"Yüz, kol, bacak nakli biraz yeni olduğu için, kamuoyunun dikkatini çekiyor" diyen Recep Akdağ, asıl hayat kurtaran organ nakilleri için yapılan bağışın önemine dikkat çekti. Akdağ, "Bu mesele çok başarılı bir biçimde devam ediyor. İnşallah bundan sonra devam edecek'' dedi.