"Haddini bil"

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Hidayet Şeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'emperyalizme uşaklık etmekle' suçlayan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen için 'Haddi bil' dedi.

Haddini bil
21 Mayıs 2013 Salı 19:40 tarihinde eklendi.

Şeker, partisinin il binasında mayıs ayı Akdeniz İlçe Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen'in yazılı açıklama yaparak Reyhanlı terör saldırısından dolayı AK Parti iktidarını eleştirdiğini kaydetti.

Antmen'in terör saldırısını bahane ederek iktidarlarını emperyalistlerin taşeronu, uşağı, bir de ne anlam ifade ettiğini bilmedikleri 'cihadist çetelerin ittifakçısı' olarak suçladığını aktaran Şeker, "Suriye politikamızı pervasızca bir sol uç örgüt lideri gibi eleştirmektedir. Bir Baro Başkanına yakışmayacak üslup ile saygısızca ifadeler kullanmıştır. Ben buradan sesleniyorum. Uzaktan sol uç örgütlerin ağzıyla militanist bir ruhla konuşacağına siyasi arenaya in, temsil ettiğin Baro Başkanlığından istifa et, gel meydana, siyasetini alenileştir, varsa kozun orda paylaş." diye konuştu.

Suriye halkı ile iktidarlarının hiçbir sorunu olmadığı gibi Suriye halkının özgürleşmesinin Suriyeliler'den daha çok kendilerini memnun edeceğini vurgulayan Şeker şöyle devam etti: "Halkına zulüm yapmaması konusunda Başbakanımız Beşşar Esed'i çok uyardı, çok fırsat verdi, her konuda destek olacağının sözünü verdi.

Beşşar Esed baskıcı, tek partili sisteminden vazgeçmek istemediyse burada AK Parti iktidarının suçu ne? Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesine aykırı hareket ettiğimizi düşünen zavallı Baro Başkanı esasında AK Parti iktidarının Atatürk’ün bu ilkesinin gereği olarak Suriye halkı ile yakından ilgilendiğini anlayamamaktadır."

Baro başkanının 'Emperyalistlere uşaklık etme' ithamının talihsiz bir açıklama olduğunu anlatan Şeker şunları kaydetti: "Bu coğrafyada yaşayan her insan, Anadolu kültürü ile yoğrulmuş her vatandaşımız asla hiçbir Allah kuluna ve kurumuna uşaklık etmez. Sen bu işlerde ya yenisin ya da milletimizin genel karakteristik özelliğinden haberin yok, uşaklık kim biz kim, haddini bil. Binlerce yıllık devlet kültürümüzde ne bir ülkeye baş eğdik ne de boyunduruğu olduk. Biraz tarih oku."


CİHAN