Hain saldırıların talimatı Karayılan'dan

Tunceli Ovacık Başsavcısı Murat Uzun’a yönelik suikast ile önceki gün 6’sı asker 7 kişinin şehit olduğu bombalı saldırı talimatını, 10 ve 19 Eylül tarihlerinde yaptığı telsiz konuşmalarıyla PKK’lı Murat Karayılan’ın verdiği ortaya çıktı.

Hain saldırıların talimatı Karayılandan
27 Eylül 2012 Perşembe 09:46 tarihinde eklendi.

 

Bombalı saldırıda kullanılan aracın Türk Telekom’a ait olduğu ve olaydan birkaç saat önce çalındığı belirtildi.
 
PKK’nın eylemlerinin yoğun olarak devam ettiği dönemde aylardır telsiz konuşmalarına katılmayan Karayılan, 10 Eylül ve 19 Eylül’de alt kadrolara hitaben “Saldırın” talimatı verdi. Karayılan, 10 Eylül’de PKK’nın Dersim Eyaleti sorumlusu “Atakan Mahir” kod adlı İbrahim Çoban’la irtibat kurarak yol kesme, bayrak dikme, devlet yöneticilerine saldırı gibi siyasi otoriteyi zayıflatacak eylemler yapılmasını istedi. Karayılan aynı konuşmada Karadeniz Bölgesi’ndeki teröristlerin süreç içinde etkisiz kaldığı eleştirisinde de bulundu. Bu talimattan 9 gün sonra Çoban’a bağlı teröristler Savcı Uzun’u şehit etti.
 
Suikast talimatı verdi
 
Karayılan örgüte yönelik önemli mesajları ise 19 Eylül’deki telsiz konuşmalarında verdi. Karayılan, devlet kurumlarının yöneticilerine suikastların devam etmesini, kaymakamların, emniyetin üst düzey yetkililerinin, jandarmadaki üst düzey askerlerin bölgeyi terk etmesini sağlayacak eylemler ve suikast girişimlerinde bulunulmasını istedi. Karayılan, “Munzur” kod adlı teröriste yönelik yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bölgedeki gerillalar beraber gezebilir. Beraber hareket ederek eylemleri daha çok yükseltmek sizin inisiyatifinizdedir. Önemli olan herkes bilsin ki burada düşman sistemi felç olsun. Yani mesela bir ilçedir, kaymakamdır, emniyet müdürüdür, durmasınlar gitsinler. Biz üzerinde şey yapalım. Yani size göre biraz beraber gezin, o şekilde yaklaşın. Yani sistemde bizim şey olmamız gerekiyor. Yoksa gerilla tepelerin üzerinde kalarak kendi başına izliyor. Yani bu hususlar da dengeleyici bir tarz değil, yani dengeleri yükseltecek, yeni bir denge yaratacak şeklinde yürütülmelidir. Anlaşılıyor mu?”
 
Saldırıları sürdürün
 
Karayılan, telsiz konuşmasında ayrıca telsiz konuşmalarına “Rojhat” kod adıyla katılan Suriyeli terörist Fehman Hüseyin’in eylemlerle ilgili önerilerde bulunabileceğini ancak inisiyatifin tamamen bölgede bulunan teröristlerde olduğunu anlattı. Örgüt üyelerine sık sık saldırı talimatı veren Karayılan sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkadaş sizin bunu yürüteceğinizden umutluyuz. Sizin kuvvetiniz var, tecrübeniz var. Yöntemleriniz iyi olsun. Sizin biraz kendinizi büyütmeniz gerekiyor. Rojhat da size öneride bulunabilir. Fakat kendi kuvvetinizle büyüyebilirsiniz. Yani orada kendi başınıza adeta bir örgüt olmalısınız. Savaşçılarınızı alın, eğitiminizi verin, silahlarınızı kendiniz ayarlayın.”
 
Bomba yüklü araç kaçırıldı
 
Bu talimatların ardından önceki gün sabah saatlerinde Tunceli merkezinden Türk Telekom’a ait bir aracı kaçıran teröristler 6’sı asker 7 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı düzenledi. Karayılan saldırı sonrası eylemle ilgili telsizden bilgi istedi. (Arda Akın - Hürriyet)