Hakkari'de barikatlar kaldırılıp, tuzaklar temizlendi

HAKKARİ Valiliği, kentin Gazi, Kıran ve Bağlar Mahallelerinde PKK yandaşlarınca açılan hendeklerin kapatılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Hakkaride barikatlar kaldırılıp, tuzaklar temizlendi
29 Ağustos 2015 Cumartesi 18:46 tarihinde eklendi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde bozulan huzur ve asayişin yeniden sağlandığı belirtilerek şöyle denildi:
 
"İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimiz, İlimiz merkezinde terör olaylarını arttırmak, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini tehdit etmek, huzur ve asayiş ortamını ve kamu güvenliğini bozmak amacıyla terör örgütü mensuplarının Gazi, Kıran ve Bağlar Mahallelerine gelerek hendekler açıp, bariyerler ve barikatlar kurarak, bombalı tuzaklamalar yaptıklarını tespit etmeleri üzerine yapmış oldukları operasyonlarda örgüt mensuplarınca kazılan hendekler kapatılmış, bariyer ve barikatlar kaldırılmış, bombalı tuzaklamalar temizlenmiştir. Güvenlik kuvvetlerimizce bahse konu mahallelere yönelik yapılan operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca güvenlik kuvvetlerimize uzun namlulu silah, molotof ve patlayıcı maddelerle saldırı da bulunulmuş, saldırılara anında karşılık verilmiş olup; Yapılan operasyonlar sonucunda İlimiz Merkezinde bozulan huzur ve asayiş ortamı yeniden sağlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."